V dobri uri do treh točk

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji drugi tekmi prvega turnirja srednjeevropske lige v domači dvorani premagali Spartak Myjavo s 3:0 (18, 18, 16). V četrtek, ob 17.30 uri, bodo Kamničani igrali še s hrvaško ekipo Mladost Ribola iz Kaštele, že ob 15. uri se bosta pomerila SK Zadruga Aich/Dob in Spartak Myjava.

  Calcit Volley – Spartak Myjava   3:0 (18, 18, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Horvath, Adler.

  Calcit Volley: Planinšič 3, Mujanović 14, Vinkovič 12, Lazar 2, Okorn, Klobučar , Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 10, Sosa Sierra , Aponza 7, Pavlović 9. Trener; Matija Pleško.

  Spartak Myjava: Pollak 2, Watzka 6, Šima (L), Viskup 9, Zeman 3, Konc 3, Kubovčiak, M. Donets 2, A. Donets, Ochodnicky (L), Valo, Ryzman 6, Zeman. Trener: Vitalij Osipov.

  Kamničani so v torek še drugič v šestih dneh premagali SK Zadrugo Aich/Dob s 3:2, do zmage s 3:1, s tem pa tudi do začasnega prvega mesta pa je prišla ekipa iz Myjave, ki je bila boljša od ekipe Mladost Ribola.

  Domači odbojkarji so v tekmo s Slovaki, ki so lani v 16 tekmah le štirikrat zmagali, vstopili brez kapetana Jana Klobučarja, ki si je v torek nekoliko zvil gleženj, zato v domačem taboru niso želeli ničesar tvegati. Dobro ga je zamenjal mladi Dino Vinkovič, ki je že v torek proti Dobljanom nekajkrat opozoril nase. Z asom Nika Mujanovića je domača ekipa povedla z 8:3, za prednost sedmih točk (13:6) je poskrbel Jure Okroglič, ob boljši igri v bloku in v napadu pa so Kamničani
  prednost brez večjih težav ohranili do konca. Niz se je končal z lastno napako gostov.

  Tudi v drugi niz je bolje vstopila domača ekipa, ki je povedla s 7:3, nato pa ji je nekoliko popustila zbranost, kar so Slovaki izkoristili in se jim približali na dve točki zaostanka (8:10). Spartak je z dvema točkama zaostajal še pri izidu 14:16, toda po bloku Jureta Okrogliča je bilo že 20:15 za Calcit Volley, še bliže vodstvu z 2:0 v nizih so po dveh zaporednih “prvih tempih” Daniela Aponze (23:16). Zadnji dve točki so domači odbojkarji dosegli po napakah nasprotnika.

  V začetku tretjega niza so odbojkarji iz Myjave po napaki Kamničanov prišli do prvega vodstva na tekmi (3:2), vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo. Le do vodstva s 6:5, kajti po novi točki Mujanovića so Kamničani povedli s 6:5, po dveh zaporednih napadih Vinkoviča z 10:7. Čeprav so se Slovaki z dvema zaporednima točkama še približali na 9:10, so na servis Luke Lazarja domači odbojkarji s petimi zaporednimi točkami pobegnili na 17:10. V domači ekipi je priložnost dobil še mladi Miha Okorn, s svojim tretjim blokom na tekmi pa jo je končal Okroglič.

  Kamničani so bili v napadu več 61-odstotni, izkazali so se z 11 bloki, največ pet, jih je prispeval Uroš Pavlović, na sprejemu 66-odstotni, le na servisu bi bili lahko s kakšno napako manj ob štirih asih.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: “Kar se številk tiče, je šlo za dobro tekmo. Nasprotnika smo premagali v nameri, v kateri smo ga tudi želeli. Vesel sem, da sem lahko naredil tudi kašno menjavo, saj je Dino Vinkovič začel tekmo, ampak jutri nas čaka nova tekma. Ekipa iz Kaštele je podoben nasprotnik, vendar bo treba ohraniti podoben pristop. Če bomo v tem uspešni, se lahko nadejamo podobne tekme.”