Dobljani po Kaštelanih boljši še od Slovakov

  Odbojkarji SK Zadruge Aich/Doba so v svoji zadnji tekmi turnirja srednjeevropske lige v kamniški športni dvorani s 3:0 (17, 20, 19) premagali Spartak Myjavo. Na treh tekmah so osvojili sedem točk, slovaški odbojkarji so ostali pri treh.

  Spartak Myjava – SK Zadruga Aich/Dob 0:3 (-17, -20, -19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev , sodnika: Horvat (Madžarska), Milojević (Slovenija).

  Spartak Myjava: Pollak 4, Watzka 7, Šima (L), Viskup 13, Zeman 3, Konc 7, Kubovčiak, M. Donets, A. Donets, Ochodnicky (L), Valo, Ryzman 1, Zeman 5. Trener: Vitalij Osipov.

  SK Zadruga Aich/Dob: Rainer, Pitakoudis 5, Kopschar, Steiner (L), Bakiri 13, Aspiotis 20, Kratz 13, Kaibald, Szabo 6, Ščerbakov 2, Kitzinger, Madjunkov. Trener: Zoran Kedačič.

  Varovanci Zorana Kedačiča so po porazu s Kamničani, v tej tekmi so osvojili točko, v drugi tekmi kamniškega turnirja pa so tudi brez svojega najboljšega igralca Anastasiosa Aspiotisa in blokerja Alparja Szaba, vknjižili vse tri točke proti ekipi iz Kaštele. Dobljani so bili v vlogi favoritov tudi proti Slovakom, ki so v prvem krogu premagali Mladost Ribolo, medtem ko so proti Calcit Volleyu praznih rok ostali po dobri uri igranja.

  Prvi niz je bil izenačen do enajste točke, ko je izid še zadnjič izenačil Erik Watzka, s kar osmimi zaporednimi točkami pa je SK Zadruga Aich/Dob, od tega jih je polovico dosegel Aspiotis, povedel z 19:11. Niz je bil s tem odločen, končal ga je, s svojo deveto točko v uvodnem nizu, Aspiotis. V drugem nizu so avstrijski državni prvaki hitro prišli do vodstva s 7:3, spet je bil v glavni vlogi grški korektor v njihovem dresu, vendar je Tobiaš Viskup poskrbel za izenačenje na deveti točki. Z dvema zaporednima asoma Johannesa Kratza je Dob hitro pobegnil za tri točke (12:9), nato pa prednost ohranil do konca niza. Zadnjo točko v njem je z blokom dosegel Szabo.

  Kratz je bil za slovaške odbojkarje usoden tudi na začetku tretjega niza, kajti po dveh novih asih je Spartak zaostajal z 0:3. Z uspešnim napadom Andreja Pollaka so Slovaki še prišli na točko zaostanka (3:4), zadnjič nato pri 4:5, nadaljevanje niza pa je bilo spet v znamenju Dobljanov, ki so sredi niza pobegnili za šest točk (15:9) in to po še dveh asih Kratza, tekmo pa je končal Redi Bakiri.