Polovični uspeh kamniških kadetov in kadetinj

  V nedeljo so kadeti Calcit Volleyja v prvi ligi na turnirju v Kanalu premagali domači Salonit Anhovo z 2:0 (8, 12), blizu zmagi pa so bili tudi na tekmi proti Brezovici, ki je na koncu vendarle zmagala z 2:1 (24, -23, 6). S polovičnim uspehom so v drugi ligi turnir v Škofji Loki končale tudi kadetinje Calcit Volleyja. V prvi tekmi so premagale Lubnik z 2:1 (26, -26, 23), v drugi pa so bile z 2:0 (19, 26) boljše od njih Jeseničanke.

  Kamničani so na petem letošnjem turnirju v prvi ligi v prvi tekmi pričakovano premagali oslabljeni Salonit, zelo dobro igro pa so prikazali tudi proti Brezovici, ki do zdaj še ni izgubila. V napetem prvem nizu so bili Kamničani zelo blizu uspeha, vendar so bili v končnici bolj zbrani Brezovčani, v drugem pa so jim varovanci Kristjana Krta vrnili z enako mero. O zmagovalcu je odločal tretji niz, v katerem pa Brezovica ni več dovolila presenečenja.

  »Prva tekma proti oslabljenim domačinom je potekala po pričakovanjih. Že sredi prvega in nato v drugem niza so priložnost za igro dobili vsi igralci, ki so minute na igrišču lepo izkoristili in prišli do gladke zmage. Druga tekma proti Brezovici je bila veliko bolj zanimiva. V prvih dveh nizih smo obakrat spremljali zelo podoben potek dogodkov na igrišču: naš odličen začetek, nato pa slabše nadaljevanje predvsem v fazi sprejema. Po izenačenju je sledil tretji niz, ki je pa bil tokrat povsem v znamenju ekipe z Brezovice, ki je tekmo zasluženo dobila. Zdaj nas čaka mesec tekmovalnega odmora, ki ga bomo izkoristili za dobre treninge pred zadnjim delom sezone,« je po turnirju v Kanalu dejal Kristjan Krt, trener kadetov Calcit Volleyja.

  Za kadete Calcit Volleyja so na turnirju v Kanalu igrali: Enej Sladič, Jaka Albič, Jakob Drolc, Gašper Babnik, Noel Hostnik, Tilen Novak, Marcel Kotnik, Jaša Skvarča, Tristan Hodak, Urban Stanovnik, Nik Špoljarič, Zack Hurwits.

  V nedeljo so v drugi ligi – zahod A v Škofji Loki igrale tudi kamniške kadetinje, ki so nastopile v okrnjeni zasedbi in v prvi tekmi po izenačenem dvoboju prišle do tesne zmage. Izenačen je bil tudi njihov obračun z do te tekme prav tako neporaženimi Jeseničankami, ki so bile v prvem nizu boljše, v drugem pa so bile do samega konca blizu izenačenju v nizih, a se jim ni izšlo.

  »V prvi tekmi smo proti Škofjeločankam naredili preveč napak na servisu, tudi igra ni bila na visoki ravni, ampak vseeno dovolj dobra, da smo prišli do zmage. Boljšo igro smo prikazali proti Jeseničankam, čeprav smo ostali praznih rok. Še zlasti drugi niz smo odigrali zelo dobro, na žalost pa nam je v končnici nekoliko popustila zbranost, kar so nasprotnice izkoristile,« je turnir v Škofji Loki komentirala Katarina Vraber, trenerka kadetinj Calcit Volleyja.

  Za kadetinje Calcit Volleyja so na turnirju v Škofji Loki igrale: Neža Zarja Kovač, Tanja Gajić, Vita Vavpetič, Allegra Vučurević, Mia Marija Vravnik, Nika Kordič Zamljen, Sara Kočan, Neža Skvarča, Špela Butalič, Kristina Stuparin Petra Žavbi.