Tudi v tretje Mariborčankam niso oddale niza

  V tekmi 19. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske je domači Calcit Volley premagal Novo KBM Branik s 3:0 (23, 24, 20). Kamničanke bodo v prihodnjem krogu, v soboto, 13. februarja, gostovale v Novi Gorici pri ekipi GEN-I Volley. Tekma se bo začela ob 18. uri.

  Calcit Volley – Nova KBM Branik  3:0 (23, 24, 20)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Valentar (Prevalje), Novak (Dvor).

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 1, Pogačar 3, P. Marušič, Š. Marušič, Brulec Kostić 14, Boisa, Zatković 14, Janežič (L), Charuk 13, Jerala, Radišković 17. Trener: Gregor Rozman.

  Nova KBM Branik: Šalamun, Winkler, Pahor (L), Bračko 15, Gradišnik Klanjšček 5, Velikonja Grbac 7, Cikač (L), Galić, Lorber Fijok 5, Veselinović 7, Avgustinčič, Džaković 14. Trener: Samo Miklavc.

  Na obeh dozdajšnjih medsebojnih tekmah kamniške odbojkarice niso oddale niti niza, nekaj več dela pa so imele pred štirimi tedni, ko so predvsem v drugem nizu Mariborčanke pošteno zapretile. Tokrat je bila tekma še najbolj izenačena, prvi in drugi niz bi se lahko končala tudi drugače, toda v končnicah je vendarle prišla do izraza trenutna večja kakovost Kamničank, ki so bile boljše tudi po vseh statističnih kazalnikih. Domače odbojkarice so sicer tudi tokrat nastopile brez svojega prvega trenerja Aljoše Jemca, ki bo verjetno še nekaj časa odsoten, igrala pa ni Leja Janežič, ki še okreva po ugrizu psa.

  Na servis Danijele Džaković so bile mariborske odbojkarice na začetku prvega niza tiste, ki so prve prišle do nekaj večje prednosti, saj so po njenem asu povedle s 7:4. Vendar so jim Kamničanke hitro vrnile, z dvema zaporednima točkama Eve Zatković so izid že na sedmi točki izenačile, z asom Lucy Charuk povedle z 9:8, po novi točki Zatkovićeve pa z 10:8. Toda tudi veselje v domači ekipi ni trajalo dolgo, kajti Džakovićeva je poskrbela za novo mariborsko vodstvo (14:12). Pred vstopom v končnico niza je bolje kazalo kamniški ekipi, ki je po asu Charukove vodila z 20:18, v končnici pa Mariborčankam, saj so na servis Lorene Lorber Fijok in po bloku Anđelke Veselinović prišle do dveh točk prednosti (23:21). Domači trener Gregor Rozman je vzel še svoj drugi polminutni odmor, po njem pa so njegove varovanke v režiji Olivere Brulec Kostić povedle z 1:0 v nizih.

  Tudi drugi niz so bolje začele Mariborčanke, ki so po napadu Džakovićeve domačinkam pobegnile za štiri točke (6:2). Tako kot že v uvodnem nizu sta bili ekipi z asom Andjelke Radišković na sedmi točki že skupaj, prav po njeni zaslugi in novih dveh asih pa so Kamničanke v nadaljevanju niza, ki je bil do 15. točke izenačen, povedle z 19:15. V končnici je kazalo na gladko zmago domače ekipe, ki je prišla celo do petih zaključnih žog, a so bankirke na servis Veselinovićeve izid celo izenačile. Da ni prišlo do popolnega preobrata, je z dvema zaporednima točkama poskrbela Radiškovićeva.

  V tretjem nizu so prve do nekaj večje prednosti prišle domače odbojkarice, ki so z blokom Charukove povedle z 8:5, a so Mariborčanke po napaki kamniške ekipe izid na deveti točki izenačile. Z asom Brine Bračko je Nova KBM Branik prvič v tretjem nizu povedla, 15:16, zadnjič pa je vodila pri izidu 17:16, ko je bila v napadu uspešna Taja Gradišnik Klanjšek. Toda z asom Brulec Kostićeve je bilo že 18:17 za kamniško ekipo, ki je po novem, že šestem asu Radiškovićeve povedla z 20:18, po napaki gostij pa z 21:18. Mariborčankam ni pomagal niti polminutni odmor, saj so po njem dosegle le še dve točki. Za prvo zaključno žogo je poskrbela Zatkovićeva, izkoristila pa jo je Manja Jerala.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »V tekmo smo šli z malce nervoze, saj nismo vedeli, kje natančno smo, saj gremo šele zdaj v običajen ritem treninga. Na drugi strani so Mariborčanke dobro odprle tekmo, tako da smo bili v vseh treh nizih izenačeni, ampak v končnicah smo jih s serijo dobrih začetnih udarcev odmaknili od mreže, kar nam je olajšalo delo. Prvenstvo še zdaleč ni odločeno, dejstvo je, da Nova KBM Branik lahko igra še bolje, kar je delno dokazala že nocoj, dejstvo pa je, da smo tudi mi sposobni prikazati veliko boljšo igro. Trenutno smo še daleč od tiste ravni, ki jo znamo igrati, je bilo pa pomembno, da smo nadaljevali zmagoviti niz in da nismo po nepotrebnem izgubili kakšne točke.«