V 1B. DOL za moške ne želijo plesati le eno sezono

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja, ki bo v novi sezoni prvič igrala v 1B. DOL za moške je v tretjem tednu priprav. Tudi v novi sezoni bo ekipo spet vodili Gašper Ribič, ki je ob koncu prejšnje po bolezni Gregorja Rozmana prevzel kamniške odbojkarice in z njimi osvojil naslov državnih prvakinj.

  V lanski sezoni je kamniška druga moška ekipa navduševala s svojimi predstavami v 2. DOL za moške, ki so jo končali z brez poraza in le dvema izgubljenima točkama. Pred Ribičevimi varovanci je zdaj nova, težja preizkušnja, kajti v 1B. DOL za moške bodo nasprotniki veliko kakovostnejši.

  »Za zdaj še vedno več pozornosti namenjamo telesni pripravi in osnovnim tehničnim elementom. Priprave potekajo v skladu z načrtom in pričakovanji. Fantje se zavedajo, da jih čaka zahtevnejša liga in temu primerno so tudi pristopili k treningom že od prvega dne priprav. Z željo po dokazovanju in napredovanju, da bodo igrali kvalitetno odbojko,« je svoje varovance za prizadevnost na treningih pohvalil Gašper Ribič, ki bo do prvega kroga, ko bodo gostili Špan Brezovico, načrtuje večje število pripravljalnih tekem. Za zdaj ima dogovorjene tekme prva z Brezovčani, prav tako tudi s Črnučami, s katerimi se bodo pomerili v tretjem krogu, pred začetkom prvenstva pa bodo igrali še na turnirju v Kočevju, kjer bosta nasprotnika domače Kočevje, Žužemberk in Athos Kostanjevica.

  »Namerno smo se dogovorili za tekme s člani 1B. lige, kajti le na ta način bodo fantje dobili občutek, proti kako kakovostnimi ekipami bomo igrali v letošnji sezoni,« je izbor nasprotnikov v pripravljalnem obdobju pojasnil Ribič, ki bo računal na vse igralce iz lanske sezone. To so Urban Blaževič, Nik Drnovšek, Jakob Drolc, Rok Podbregar, Miha Okorn, Gregor Frece, Marko Medved, Ambrož Poljanšek, Jure Burkeljca in Enej Sladič. V letošnji sezoni se jim bo ponovno pridružil Teo Podobnik, od mlajših igralcev velja omeniti Jona Jensterla. V kamniško ekipo se po enem letu igranja drugje vrača tudi Noel Hostnik.

  »Do zdaj sta igranje v 1B. ligi okusila le Blaževič in Podobnik, zato nam bodo njune izkušnje prišle zelo prav. Vsekakor bo to sezona dokazovanja. Igralci morajo v prvi vrsti razmišljati o napredovanju v svoji igri, kar posledično vpliva na boljšo igro celotne ekipe. Ne želimo biti samo enoletni udeleženci te lige, ampak ostati v njej dlje časa. Bo pa sezona pokazala, kam sodimo,« je še dejal Ribič, ki bo tudi v letošnji sezoni vodil kamniške mladince, ki tudi trenirajo z drugo člansko. Mladince že konec meseca čakajo kvalifikacije za uvrstitev v prvo ligo, kar bo njihov prvi cilj.

  Tudi v prihajajoči sezoni bo imel Calcit Volley tudi tretjo člansko ekipo, ki bo, tako kot lani, igrala v 3. DOL za moške. Tako kot lani jo bo vodil Klemen Hribar, v ligi pa bo osem klubov. Svojo prvo tekmo bodo Kamničani igrali doma, 14. oktobra, njihov nasprotnik bo Žirovnica.