Kadeti v novo sezono s Hribarjem na klopi

  Zadnji teden v avgustu sta priprave na novo sezono začeli tudi kadetska ekipa in tretja članska ekipa Calcit Volleyja. Obe bo vodil Klemen Hribar, ki je lani končal svojo odlično igralsko kariero.

  Prvi bodo novo sezono začeli kamniški kadeti, ki jih prihodnjo soboto v Mokronogu čaka prvi kvalifikacijski turnir za uvrstitev v prvo kadetsko ligo. Njihov nasprotnik bodo Hoče, v drugi tekmi pa se bosta pomerila domači SEP Mokronog in SportZone Triglav. O neposredni uvrstitvi v prvo ligo bosta nato odločala zmagovalca prvih tekem, druge čakajo nadaljnje kvalifikacije. Štirinajst dni pozneje bo svojo drugo sezono v 3. DOL za moške začela tudi tretja članska kamniška ekipa. V letošnji sezoni bo v 3. DOL za moške osem ekip, Kamničani bodo uvodoma doma igrali z Žirovnico, v ligi pa bodo še Braslovče, Črnuče III, Alpacem Kanal II, Triglav Kranj III, Hoče II in Lubnik.

  »Za nami je že nekaj tednov priprav. S kadetsko ekipo smo bili prejšnji teden na štiridnevnih pripravah v Slovenj Gradcu, bi si pa, glede na to, da imamo veliko igralcev, želel, če bi imel še kakšen termin za trening več. Kakšnih posebnih ciljev si nismo zadali, prvi seveda je, da se uvrstimo v prvo ligo, drugače pa si želim le, da bi na treningih delali zagnano in borbeno, in če bo tako, ne vidim nobenega razloga, da ne bi napredovali. Kaj nam bo to prineslo, bomo videli ob koncu sezone,« je o kadetski ekipi dejal Klemen Hribar, dolgoletni libero Calcit Volleyja, ki je nekaj besed namenil tudi tretji članski ekipi.

  »Spet bomo imeli zelo mlado ekipo v 3. DOL za moške, saj bodo v njej kadeti in mladinci, zato kakšnih posebnih ciljev ne bomo imeli. Morda bo še največji cilj v tem, da bodo imeli mlajši igralci več tekem, na katerih bodo pridobivali izkušnje, ob tem pa si želim, da to čim bolje izkoristijo in iz tekme v tekmo napredujejo kot posamezniki in, kar je najpomembnejše, da vsi skupaj napredujemo kot ekipa.«

  Za kadete Calcit Volleyja bodo igrali: Jon Jensterle, Nal Česen, Erazem Šoštar, Nejc Okorn, Jernej Lenič, Enej Leskovar, Žiga Tome, Žiga Sporn, Drejc Strniša, Domen Bičanič, Maks Kovač, Matej Slanovec, Miha Dolinšek, Timotej Pavlinac, Žak Debelak, Blaž Testen, Urban Pate, Nejc Korošec.

  Za tretjo člansko ekipo Calcit Volleyja pa bodo igrali: Maj Koncilja, Jon Jensterle, Jaša Skvarča, Nejc Okorn, Jernej Lenič, Jaka Albič, Nik Špoljarič, Erazem Šoštar, Nal Česen, Marcel Kotnik, Zack Hurwits, Domen Bičanič, Drejc Strniša, Tristan Hodak, Žan Rozoničnik, Jakob Drolc, Mark Karnar, Žan Mlinar, Maks Kovač, Timotej Pavlinac, Blaž Testen.