Kamniške princeske pridno trenirajo

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je priprave na novo sezono začela 16. avgusta, skupaj s prvo ekipo. Del ekipe bo s prvo ekipo treniral do konca septembra, vmes pa so bile Kamničanke tudi na pripravah na tradicionalnem Calcitovem morskem odbojkarskem taboru.

  »Priprave smo začeli združeno s prvo ekipo, ki je,zaradi reprezentančnih obveznosti, v okrnjeni zasedbi. Na začetku smo se posvečali predvsem kontroli žoge, osnovam tehnike in fizični pripravi. Odšli smo tudi na priprave na Krk skupaj z mlajšimi otroki, kjer smo imeli svoje treninge zvečer. Ta teden je del naše ekipe začel trenirati s prvo ekipo in tam bodo ostale do konca septembra, dokler se ne vrnejo vse članice prve ekipe,« je povedala Tjaša Gadža, ki bo tudi v letošnji sezoni vodili kamniške princeske in mladinsko ekipo Calcit Volleyja.

  Ker del ekipe trenira z varovankami Bruna Najdiča, na njihove treninge hodijo tudi kadetinje. »Prve pripravljalne tekme načrtujemo v drugi polovici septembra, ko bomo spet v polni zasedbi. Trenutno se bolj posvečamo tehničnim elementom,« je še pojasnila Gadža, ki bo v novi sezoni brez svoje pomočnice Špele Lužovec, ki bo prevzela tretjo člansko kamniško ekipo, ki bo igrala v 3. DOL. Zato pa se Gregor Rozman, kot strokovni vodja, redno pridružuje njihovim treningom. Zelo dobro poteka tudi sodelovanje s prvo ekipo.

  »Dobili smo dve novi igralki, Ano Lončar, podajalko, ki je bila do zdaj v Krimu in blokerko Katjušo Mohorič, tudi zdaj že nekdanjo igralko Krima. V ekipi ostaja Zala Špoljarič, pa tudi Adriana Vukojević, ki je lani drugi del sezone igrala za prvo ekipo, bo letos pri nas. Z igranjem so prenehale tri igralke: Neža Sitar, Alexandra Stupar in Maja Ifko. Ostala igralska zasedba pa ostaja enaka kot lansko leto,« je o igralskem kadru povedala nadarjena trenerka kamniške ekipe, s katero se v 1B. ligi želi uvrstiti v prvo polovico lestvice.

  »Želim si, da čim več priložnosti dobijo mlajše igralke, zato tudi letos ne bo posebnega poudarka na rezultatu. Pri mladinkah menim, da smo sposobni odigrati bolje kot lansko sezono. Minimalen cilj je priti vsaj med prvih osem. Kot vsako leto do sedaj pa je glavni cilj napredek igralk in nabiranje izkušenj. Menim, da je dobro postavljeno tudi sodelovanje z mlajšimi selekcijami in da vsi spremljamo napredek igralk, ki bi se lahko kmalu pridružile naši ekipi,« je še dejala Tjaša Gadža.

  Svojo prvo tekmo v 1B. DOL za ženske bodo odbojkarice Calcit Volleyja II imele 7. oktobra, ko bodo gostile Krim. V ligi bodo še Murexin Puconci, Ljutomer, Visit Braslovče, Prevalje, Mozirje in Šentvid.