Tudi zeleno skupino začele z zmago

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v prvem krogu zelene skupine državnega prvenstva doma premagale Visit Braslovče s 3:0 (17, 23, 21). V drugem krogu bodo prihodnje leto, 13. januarja, gostovale v Hočah pri Formisu.

  Calcit Volley II – Braslovče 3:0 (17, 23, 21)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje Stahovica, gledalcev 35, sodnika: Ledenik, Miklošič.

  Calcit Volley II: Mohorič 5, Špoljarič 5, Topič 8, Vučurević, Štern, Maček 10, Lončar, Stupar, Butalič (L), Sitar, Gojak (L), Vukojević 14, Gimpelj 9. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Braslovče: Z. Donko 1, Križnik, Ž. Donko 1, Steblovnik 3, Ibrišimovič, Kodrun 5, Ferlež 7, Blatnik (L), Satler 6, Bošeska 9, Matvoz (L). Trener: Taja Steblovnik.

  Kamniške odbojkarice so 1B. DOL za ženske končale na prvem mestu, s šestimi točkami prednosti pred Krimom, pred četrtouvrščenimi Braslovčankami pa so imele že 15 točk naskoka. Toda zeleno skupino so začele z devetimi točkami, tako kot tudi ATK Grosuplje, ki je 1A. DOL za ženske končal na sedmem mestu, medtem ko je braslovška ekipa v Stranje prišla brez osvojene točke.

  Domače odbojkarice so že v prvem nizu opravičile vlogo favoritinj. Do sedme točke so gostje že držale korak z njimi, nato pa so Kamničanke z dvema zaporednima blokoma Adriane Vukojević prišle do šestih točk prednosti (13:7), ki jih niso več izpustile iz rok. Na servis Žive Donko so Braslovčanke svoj zaostanek še prepolovile (10:13), to pa je bilo bolj ali manj vse. V domači ekipi je bila zelo razpoložena Vukojevićeva, ki je v prvem nizu dosegla kar osem točk, od tega štiri z blokom.

  Veliko bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so domače odbojkarice z asom Tine Topič sicer povedle s 13:9, vodile so tudi še s 15:11, vendar je Eva Satler izid na 15. točki izenačila. V končnici so varovanke Tjaše Gadža še enkrat prišle do prednosti štirih točk (23:19), z napadom Vukojevićeve pa so prišle tudi do treh zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih. Braslovčanke so dve, tudi po zaslugi lastnih napak domače ekipe, ubranile, ne pa tudi tretje, ki jo je zaključila Kaja Gimpelj.

  Tudi v četrtem nizu so bile večinoma v prednosti domače odbojkarice, ki so po bloku Topičeve prvič prišle do štirih točk prednosti (10:6), spet pa so Braslovčanke, tokrat po dveh zaporednih asih Tie Steblovnik izenačile na 16. točki. Po novem asu, tokrat Lare Bošeske, ki je v mlajših kategorijah igrala za Calcit Volley, so gostje tudi povedle (18:17), vendar do napete končnice vseeno ni prišlo. Katjuša Mohorič je izenačila na 18:18, nato je bila dvakrat uspešna Anja Maček, po napaki gostij pa je bilo že 21:18 za domačo ekipo. Zadnjo zmago v letu 2023 je potrdila najbolj učinkovita igralka tekme, Adriana Vukojević.

  Izjava po tekmi

  Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II: “Ekipo Braslovč že dobro poznamo, saj smo z njimi v kratkem času odigrale tretjo tekmo. So borbena ekipa, z zelo dobro igro v obrambi, zato smo morale biti v napadu in bloku potrpežljive. Tudi danes nismo pustile presenečenja in naša zmaga ni bila pod vprašanjem, vseeno pa tekma ni bila lahka. Prvo polovico sezone smo uspešno zaključile, zdaj sledi kratek odmor, v januarju pa se ponovno vračamo v dvorano.”