Leto končale s še eno prepričljivo zmago

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvem krogu modre skupine doma premagale Luko Koper s 3.0 (14, 15, 14). V prihodnjem krogu bodo 13. januarja prihodnje leto gostovale v Kopru pri Ankaranu.

  Calcit Volley – Luka Koper   3:0 (14, 15, 14)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Rožej, Strmčnik.

  Calcit Volley: Rituper 10, Gorjup 7, Radišković 3, Šen, Najdič, Hutinski 1, Boisa 5, Pucelj 15, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  Luka Koper: Đukić 15, Raič 2, Debernardi (L), P. Marušič 2, Trobec 2, Lovšin, Dakič, Maksić, Lenart, Š. Marušič, Vovk, Lazar 2, Horolska 6. Trener: Marko Kalc.

  Aktualne štirikratne zaporedne državne prvakinje so imele v zadnjem času veliko težav z boleznijo in poškodbami, tako so derbi z Novo KBM Branikom odigrale le s sedmimi igralkami, vendar tudi to tekmo dobile s 3:0. Pred začetkom modre skupine so imele pred drugouvrščenimi Mariborčankami že devet točk prednosti, Koprčanke, ki so redni del prvenstva končale na petem mestu, pa le štirinajst. Zato pa so bile koprske odbojkarice ena od dveh ekip, ki so Kamničankam odvzele niz. To jim je uspelo ob njihovem zadnjem gostovanju v Kamniku, ko so slavile v drugem nizu.

  Domače odbojkarice so tretjo letošnjo tekmo s Koprčankami začele na najboljši možni način, saj so na servis Naje Boisa in z blokom Ule Gorjup povedle s 4:0. Začetno vodstvo jih ni uspavalo, kajti po napaki gostij so svoje vodstvo podvojile (13:5), tudi po polminutnem odmoru Marka Kalca se Kamničanke niso zaustavile, še naprej so igrale zavzeto in prišle do enajstih točk prednosti (18:7). Niz je bil s tem odločen, zadnjo točko v njem pa je dosegla Asja Šen.

  Tudi začetek drugega niza je pripadel varovankam Bruna Najdiča, ki so z asom Gorjupove povedle s 4:1, na servis Šenove in po napadu Naje Boise pa z 11:4. Ob zbrani igri so Kamničanke prednost brez večjih težav ohranile do konca niza, ki ga je z asom končala Gorjupova.

  Najbolj izenačen je bil začetek tretjega niza, v katerem so z blokom Boise domače odbojkarice prišle do treh točk prednosti (7:4), z dvema zaporednima točkama Lee Lazar so Koprčanke najprej izid izenačile, nato pa po napaki Kamničank povedle z 8:7. Vendar njihovo veselje ni bilo dolgotrajno, kajti po bloku Lare Rituper in asu Šenove jim je domača ekipa pobegnila za dve točki (10:8). Do konca niza so domače odbojkarice igrale zavzeto, borile so se za vsako točko in ob boljšem servisu so svojo prednost povečevale. Po bloku Gorjupove je bilo 15:10, asu Pucljeve 19:12, ob koncu niza pa se je s tremi zaporednimi točkami izkazala še kapetanka Andjelka Radišković, ki je v igro vstopila sredi tretjega niza.

  Izjava po tekmi

  Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Nekaj težav smo imeli le v začetku tretjega niza, nato pa so dekleta zadeve spet postavile na svoje mesto. Še enkrat več moram pohvali svoje igralke, ki so tekmo začele tako, kot se takšna tekma mora začeti. Že na ogrevanju je bilo čutiti pozitivno energijo. Težko je igrati takšne tekme, ki so zadnje v letu, vendar so še enkrat več dokazale, da če tekmo odigrajo, kot jo morajo in znajo, je vse skupaj lažje. Čestitam jim, kako so odigrale tekmo, ves čas na visoki ravni, tisti mali padec v začetku tretje četrtine pa bomo danes pozabili.«