Uroš Pavlović: Zmaga nam prinaša prvo mesto v modri skupini

  Odbojkarji Calcit Volleyja so pred svojo zadnjo tekmo v letu 2023 na prvem mestu Sportklub prve odbojkarske lige za moške. Ali bodo na prvem mestu odšli tudi v novo leto, bo odvisno od sobotne tekme z ACH Volleyjem. Tekma se bo začela ob 19. uri, v ljubljanski dvorani Tivoli. Pred derbijem, prvega so s 3:0 dobili Kamničani, smo se pogovarjali z njihovim kapetanom, Urošem Pavlovićem.

  Za slovo od leta vas čaka še tekma z ACH Volleyjem, ki sicer ne bo odločala o naslovu državnega prvaka. Ampak vseeno bi vam morebitna zmaga lahko prinesla štiri točke prednosti pred drugim delom sezone, s tem pa boste tudi korak bližje prvemu mestu pred začetkom končnice državnega prvenstva?

  »Vsekakor bo šlo za pomembno tekmo, prvič že zato, ker bi bili božično-novoletni prazniki v primeru zmage prijetnejši, drugič pa zato, ker bi Ljubljančanom pobegnili za štiri točke. Dejstvo je, da zdaj situacija nekoliko drugačna kot pred našo prvo tekmo, ko smo bili še neporaženi in bili zelo samozavestni. Nato je prišlo do padca v naši igri, vendar smo se v zadnjih tekmah, kljub poškodbi Bošnjaka, vrnili na zmagovito pot in zagotovo bomo naredili vse, da še drugič letos premagamo ACH Volley. Ne bo pa lahko.«

  Omenili ste, da sobotni derbi čakate v nekoliko drugačni situaciji, brez Mujanovića in Bošnjaka, toda po drugi strani tudi Ljubljančani prihajajo z gostovanja na Poljskem, kjer so še v četrtek imeli tekmo v Ligi prvakov. Zagotovo bodo bolj utrujeni od vas, kar bi lahko bila voda na vaš mlin?

  »O tem, da ni Nika in Črta, nima več smisla govoriti. Žal ju ni in ves čas govoriti o tem, je brezpredmetno. Tako pač je, to je zdaj naša realnost, smo v zasedbi, v kakršni smo, temu se bomo morali prilagoditi in odigrati čim boljše. Tudi ljubljanski odbojkarji ima svoje težave, pot iz Poljske bo zagotovo pustila določene posledice in bodo bolj utrujeni od nas. V Rzeszowu so dokaj gladko izgubili tekmo, tako da …. Težko je reči, kdo od nas naj bi bil v prednosti. Igra se v Tivoliju, v kateri smo vsi že velikokrat igrali in to nam ne bi smelo predstavljati težav. Mislim, da bo tekma izenačena in napeta, verjamem, da tudi kakovostna.«

  Vemo, da sta servis in sprejem zelo pomembna dejavnika na poti do zmage, o tem smo se lahko prepričali prav v četrtek, ko je Resovia prav na ta način premagala Ljubljančane, vendar so še drugi dejavniki, ki odločajo tekme. V prvi vrsti bo treba delati čim manj lastnih napak.

  »Servis in sprejem sta tako ali tako osnova vsega. Mi smo v prvem delu sezone bili zelo dobri v bloku in obrambi, ko smo vsako tekmo imeli med 10 in 15 bloki. Če jih bomo s servisi oddaljili od mreže, bomo lažje prišli do teh številk, kajti ko imajo Ljubljančani idealni sprejem, igrajo ekstremno hitro in so zelo neugodni. Se pravi, da bo to ena od naših nalog, drugo pa seveda drži, da bomo morali številko lastnih napak znižati na minimum. Glede na to, da imamo zdaj nekoliko drugačno postavo, še nismo toliko uigrani, vendar moramo z energijo, ki nas je krasila v prvem delu sezone, te napake prikriti in če ne bomo padli v kakšno serijo slabih potez, nam bo veliko lažje.«

  Zmagovalec sobotnega derbija bo modro skupino, ki se bo začela 13. januarja prihodnje leto, začel s prvega mesta, poraženec pa z drugega. Kdo bo tretji, bo odločala sobotna tekma med Hišo na kolesih Triglavom in Merkur Mariborom, saj imata obe ekipi po 21 točk, že zdaj pa je jasno, da bosta v modri skupini igrala še Fužinar SijMetal in Panvita Pomgrad. Sobočani bodo gostovali v Novem mestu pri Krki, ki bo, tako kot Alpacem Kanal, ki ga doma čaka tekma z Ravenčani, sezono nadaljevala v zeleni skupini. Vanjo se lahko uvrsti tudi druga ekipa Calcit Volleyja, če bo v soboto doma premagala KekoOpremo Žužemberk in če bo SIP Šempeter v gosteh boljši od Črnuč.