Tudi v tretje poln izkupiček točk

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi trinajstega kroga 1A. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje premagale SIP Šempeter s 3:1 (-21, 13, 13, 19). Že v soboto čaka Kamničanke zadnja tekma rednega dela srednjeevropske lige. Ob 18.30 se bodo v Zagrebu pomerile z domačo Mladostjo, tekma pa bo le formalnost, saj so se že uvrstile na zaključni turnir, ki bo 8. in 9. februarja v Novi Gorici.

  Calcit Volley – SIP Šempeter    3:1 (-21, 13, 13, 19)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 40, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Kern (Kranj)

  Calcit Volley: Griljc (L), Kotnik 5, Mihevc 11, Pogačar 2, Vovk 8, Mihalinec, Brulec Kostić 21, Zatković 17, Janežič (L), Charuk 16, Jerala. Trener: Gregor Rozman.

  Sip Šempeter: Rituper 7, Mo. Božič, Črnila 4, Praunseis 4, Žnidar 9, Banko (L), Ma. Božič 2, Lekše3, Mazej (L), Vrhovnik 3, Lakovšek 15. Trener: Beno Božič.

  V slabih treh tednih so se Kamničanke in Šempetranke pomerile še tretjič. Prvi dve tekmi so dobile varovanke Gregorja Rozmana, ki so v dvoboj z gostjami vstopile brez obolelih sester Polone in Špele Marušič ter Tine Kaker, se je pa po bolezni vrnila kapetanka Olivera Brulec Kostić. Po izgubljenem uvodnem nizu so v nadaljevanju Kamničanke z boljšim servisom in učinkovitejšo igro v napadu še tretjič premagale SIP Šempeter.

  Tudi v polfinalu Pokala Slovenije so bile v prvem nizu boljše Šempetranke. Do dvanajste točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, nato pa so gostje prek Lare Rituper domačinkam pobegnile za tri točke (16:13), razpoložena Rituperjeva pa je z blokom poskrbela za vodstvo SIP Šempetra z 19:14. V končnici so se jim Kamničanke še približale na točko zaostanka (21:22), toda Vita Črnila s petim blokom svoje ekipe v uvodnem nizu in Petra Vrhovnik z uspešnim napadom sta varovanke Bena Božiča popeljali do vodstva z 1:0 v nizih.

  Po izgubljenem nizu so Kamničanke zaigrale veliko bolje. S servisi so oddaljile nasprotnice od mreže, v napadu pa sta Eva Zatković in Olivera Brulec Kostić gostjam, ki so povsem popustile na sprejemu, povzročali največ težav. Šempetranke so domačinkam še sledile do izida 5:7, na servis Nine Kotnik pa so kamniške odbojkarice dosegle pet zaporednih točk, vseh upov za gostujočo ekipo pa je bilo konec na servis Katje Mihevc, ki je z asom svoji ekipi priigrala deset točk prednosti (16:6). Niz je končala Brulec Kostićeva.

  Tudi v tretjem nizu so domače odbojkarice še naprej »pritiskale« s servisi in bile učinkovite v napadu. Po uspešnem napadu Anastazije Žnidar so se jim Šempetranke še približale na dve točki zaostanka (8:10), toda po asu Mihevčeve je bilo 14:8 za Calcit Volley, po lastni napaki gostij pa že 16:8. Visoko vodstvo ni uspavalo domačih odbojkaric, ki so še naprej igrale zavzeto, ob koncu niza pa se je s tremi zaporednimi točkami izkazala Ana Marija Vovk.

  V četrtem nizu sta bili ekipi, podobno kot v uvodnem nizu, izenačeni do dvanajste točke, tokrat pa so na servis Brulec Kostićeve pobegnile domače odbojkarice, ki so po lastni napaki Šempetrank povedle s 17:12. Še bližje zmagi so bile po novem asu, tokrat Zatkovićeve (22:14), vendar so se jim gostje pred vstopom v končnico še približale na tri točke zaostanka (19:22), toda Brulec Kostićeva z dvema uspešnima napadoma in Lucy Charuk sta Kamničankam priborili nove tri točke.

  Izjavi po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Na tekmah s Šempetrankami kaj drugega niti ne gre pričakovati kot to, da je proti njimi vedno potrebno igrati na polno, kajti drugače se lahko hitro opečeš. Na srečo smo se po prvem nizu ‘zbudili’ in predvsem bolj odigrali na servisu, kar nam je omogočilo protinapade, tako da smo si že na sredini vsakega niza priigrali visoko prednost. Zadovoljen sem, da smo tekmo uspešno pripeljali do konca in prišli do novih treh točk. Že v soboto pa nas čaka tekma z Mladostjo. Dobro je, da smo si že zagotovili nastop na zaključnem turnirju, saj smo v zadnjem času imeli in še imamo težave s poškodbami in boleznijo. V Zagreb zdaj lahko gremo neobremenjeni, svojo igro bomo obogatili z novimi taktičnimi zamislimi, v vsakem primeru pa bomo tudi to tekmo skušali zmagati.«

  Beno Božič, trener SIP Šempetra: »Na žalost se je tudi ta tekma, podobno kot tista polfinalna v Pokalu Slovenije, končala na isti način. Po dobri igri v prvem nizu smo v nadaljevanju padli na sprejemu, prav tako pa se nismo znašli proti njihovih visoki postavi, veliko težav pa nam je povzročila Eva Zatković. Ni kaj, Kamničanke so bile boljše. Do naslednjih tekem bomo morali popraviti določene stvari, v najboljši formi bomo morali v modri skupini in v končnici. S to tekmo se ne smemo obremenjevati, predvsem bomo morali popraviti sprejem.«