Calcitovci začenjajo z državnim prvenstvom

  Čeprav v okrnjeni zasedbi, so se odbojkarji Calcit Volleyja s ponedeljkovega gostovanja v Zwettlu domov vrnili z dvema točkama, s katerima so le korak do zaključnega turnirja srednjeevropske lige. Svojo zadnjo tekmo rednega dela tega tekmovanja bodo igrali šele 15. februarja, ko bodo gostili zagrebško Mladost, že v soboto pa jih v prvem krogu modre skupine 1. DOL moški čaka gostovanje v Kanalu pri domačem Salonitu. Tekma se bo začela ob 19. uri.

  V Zwettlu, kjer bo 4. in 5. marca zaključni turnir srednjeevropske lige, so Kamničani igrali brez Maxsona Pereire, Boyana Yordanova in Tineta Kvasa, z antibiotiki je igral kapetan ekipe Jan Brulec. Navkljub vsemu so slovenski podprvaki v izenačeni tekmi prišli do zmage, spet pa se je pokazalo, da je Waldviertel sila neugodna ekipa za Calcit Volley.

  »Najbolj pomembno je, da smo prišli do zmage, kajti v srednjeevropski ligi bolj kot točke štejejo zmage, tako da smo si zdaj skorajda dokončno odprli vrata na zaključni turnir. Vseeno pa upam, da bomo doma premagali tudi Mladost, sicer pa Waldviertel igra doma še veliko boljše kot v gosteh. Kaj lahko bi se tekme obrnila tudi drugače, zato sem toliko bolj vesel te zmage,« je o ponedeljkovem gostovanju v Avstriji dejal Brulec.

  To je bila druga zaporedna zmaga kamniških odbojkarjev, ki so decembra in nato še v polfinalu Pokala Slovenije izgubili kar štiri zaporedne tekme. »Vse od povratne tekme pokala Challenge v Lizboni smo padli v krizo, na zaključnem turnirju Pokala Slovenije pa se nam je poznalo, da nanj nismo prišli optimalno pripravljeni, ker smo imeli premalo tekem. Za Yordanova je bila to praktično sploh prva tekma, težave s poškodbo je imel Hebda, tako da nam zvezde res niso bile naklonjene. Dejstvo je, da nam zaključni turnir koledarsko ni šel najbolj na roke, ampak mislim, da je kriza mimo in da bo tudi naša igra vse boljša in boljša,« v boljše čase kamniške ekipe verjame njen kapetan, ki se že veseli večjega števila tekem.

  »Tudi sam občutim, da smo imeli do zdaj premalo tekem, zato je težko biti ves čas v tekmovalnem ritmu, kajti ni isto samo trenirati. Na srečo prihaja modra skupina, tako da bo tekem več, prihaja pa tudi obdobje, ko bomo morali igrati najbolje,« je Brulec z mislimi že v državnem prvenstvu, ki se mu bodo Kamničani končno le pridružili.

  V letošnji sezoni je sistem tekmovanja drugačen kot lani, saj sta Calcit Volley in ACH Volley igrala le v srednjeevropski ligi, medtem ko so Mariborčani igrali tudi redni del domačega prvenstva. Medsebojne tekme teh treh ekip so veljale tudi za modro skupino, s tem, da so Kamničani in Ljubljančani v modro skupino prenesli po 12 točk, tako kot tudi Mariborčani kot najboljša ekipa rednega dela prvenstva. S tremi zmagami v medsebojnih tekmah srednjeevropskih ligašev pa je trenutno prvi ACH Volley, ki ima 21 točk, z dvema zmagama je Calcit Volley na drugem mestu z 18 točkami, Maribor jih ima 15, na četrtem mestu je Salonit Anhovo z osmimi točkami, Krka je pri štirih, brez točk pa v modro skupino vstopa Panvita Pomgrad.

  Varovanci Gašperja Ribiča bodo za začetek igrali v Kanalu. Domači Salonit, zanj v letošnji sezoni igra nekdanji dolgoletni bloker Calcit Volleyja, Žan Novljan, je bil v rednem delu tekmovanja drugi. »Zagotovo je pred nami najbolj pomembno obdobje sezone, ki jo želimo končati čim višje tako v domačem prvenstvu kot v srednjeevropski ligi. Kanalce vsekakor cenimo, vemo, da so lahko zelo neugodni, toda če bomo igrali, kot znamo, se nimamo česa bati, če pa bomo igrali slabo, nas lahko tudi v slovenski ligi vsakdo premaga. Glede na to, da Salonit v primerjavi z lansko sezono ni veliko menjal svoje ekipe, ga dobro poznamo, tako da nas ne morejo presenetiti,« je prepričan Brulec, ki ni presenečen nad tem, da so se v modro skupino uvrstili Maribor, Salonit, Krka in Panvita Pomgrad.