Spet s Šempetrankami

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo že v četrtek, izjemoma v dvorani OŠ Stranje, ob 18.30, v prvi tekmi 13. kroga 1A. DOL gostile SIP Šempeter. To bo njihov že tretji obračun v slabih treh tednih, na obeh dozdajšnjih so bile boljše Kamničanke, ki vse od sobotne tekme s Kaštelo v srednjeevropski ligi lahko računajo tudi na povratnico Evo Pogačar.

  Nikoli ne bomo izvedeli, kako bi se končal zaključni turnir Pokala Slovenije, če bi že na njem lahko igrala Eva Pogačar, ki se je po koncu lanske sezone preselila v italijansko serijo A, kjer je do vrnitve domov igrala za ekipo Lardini Filottrano. »Preizkušnja v Italiji je bila zelo zanimiva. Zame je bila velika čast, da sem lahko odšla v Filottrano, vedela pa sem, da ne bom prav veliko igrala. Kljub temu sem se odločila poskusiti, ko pa se je pokazala priložnost, da se vrnem domov, sem je bila zelo vesela, kajti zame je smisel odbojke, da igram in se dokazujem, ne pa da sedim na klopi, pa čeprav v najboljši ligi na svetu,« je ob vrnitvi v Calcit Volley dejala 18-letna podajalka, ki ji bo šestmesečno igranje v Italiji zagotovo koristilo v njeni nadaljnji karieri.

  »Italijanska serija A je precej drugačna od slovenske lige. Tekme so pravi spektakli, najbolj razburljivo pa je bilo v drugem krogu, ko smo gostile Conegliano, eno najboljših ekip na svetu. Vsekakor bi se še rada kdaj vrnila v Italijo, vendar se zavedam, da je pot do tja še dolga in da bom potrebovala še veliko kilometrine. Toda če se bom kdaj vrnila, se želim vrniti le kot prva podajalka, saj ne želim več sedeti na klopi,« je odločna Pogačarjeva, ki ji je žal, da svojim soigralkam ni mogla pomagati že na zaključnem turnirju Pokala Slovenije in v prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge proti madžarski ekipi Bekescsabai.

  »Ko sem v soboto proti Kašteli spet stopila na parket, sem imela kar malce treme, saj že nekaj časa ne igram. Na srečo praktično vse igralke poznam še od lanske sezone, saj se ekipa skorajda ni zamenjala, vseeno pa sem imela kar nekaj težav, kajti do zdaj sem trenirala z igralkami, ki potrebujejo hitrejše žoge. Ampak najbolj pomembno je, da smo premagale Kaštelo in si zagotovile igranje na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. Opazila pa sem, da se nam, podobno kot lani, v sami tekmi dogajajo veliki padci v igri. Tudi proti Formisu smo v ponedeljek v prvih dveh nizih prikazale zelo slabo igro, od tu tudi izgubljeni niz, sem pa vesela, da smo se potem le zbrale ter tretji in četrti niz odigrale, kot bi morale že prva dva,« se je ponedeljkove zmage proti Formisu dotaknila Pogačarjeva, ki se zaveda, da bo potrebno proti Šempetrankam v četrtek prikazati veliko boljšo igro.

  »Šempeter ima veliko boljšo in bolj izkušeno ekipo kot Formis, tako da nas zagotovo čaka težja tekma. Žal imamo v zadnjem času veliko težav z boleznijo, tako da tretjina ekipe ne trenira. Zavedamo se, da se Šempetranke ne bodo predale, zato bomo morale od prve točke naprej igrati zbrano. To je edina pot do zmage.«

  Že v soboto Kamničanke igrale v Zagrebu, vendar bo ta tekma le formalnost. Že zdaj je znano, da se bodo na zaključnem turnirju, ki bo 8. in 9. februarja v Novi Gorici, v polfinalu pomerile z Jedinstvom Brčko, drugi polfinalni par pa bo med domačim GEN-I Volleyjem in Novo KBM Branikom.

  »Pred zaključnim turnirjem srednjeevropske lige nas čaka še povratna tekma drugega kroga pokala Challenge v Bekescsabi. Čeprav smo prvo tekmo gladko izgubile, na povratni tekmi nismo popolnoma brez možnosti, hkrati pa bo to lepa priložnost, da se čim boljše pripravimo na turnir v Novi Gorici. Zadnji dve leti nismo igrale na zaključnem turnirju, ki ga letos želimo osvojiti. Toda prva želja je, da se nam obolele igralke čim prej pridružijo in da se dobro pripravimo na nadaljevanje sezone,« o najpomembnejših tekmah sezone že razmišlja Eva Pogačar. Tudi z njo bodo kamniški cilji zagotovo lažje dosegljivi.