Tudi v drugo neodločeno z Lycurgusom

  Odbojkarji Calcit Volleyja in nizozemskega Lycurgusa so se tudi v drugi medsebojni tekmi razšli z neodločenim izidom, 2:2 (-18, 22, 13, 23). Kamničani bodo v soboto nadaljevali s pripravljalnimi tekmami. Tokrat bodo v Kanalu gostovali pri domačem Salonitu.

  Calcit Volley – Lycurgus  2:2 (-18, 22, 13, -23)

  Calcit Volley: Kos 5, Hribar (L), Bregar 12, Purić, Kosmina 13, Gasparini, Siirilä 5, Brulec 1, Beravs 1, Plot (L), Pavlović 9, Mujanović 15. Trener: Matija Pleško.

  Lycurgus: Schut 3, Held 1, Spiegelaar (L), Hofhuis, Austin 7, Ottevanger (L), Schneidmiller 7, Bartels 4, Van Gent 10, De Jong 3, Huus 5, Pesti 9, De Vries 3, Borst 11. Trener: Arjan Taaij.

  V prvem nizu so kamniški odbojkarji do izida 13:14 še držali korak z gosti, ki so bili bolj nevarni v napadu, predvsem to velja za Joela Schneidmiller, nato pa so po težavah na sprejemu pred vstopom v končnico zaostali za pet točk (15:20). Tudi po drugem polminutnem odmoru kamniška igra ni bila nič boljša, kar so z blokom Nielsa De Vriesa Nizozemci tudi izkoristili.

  Boljšo igro so domači odbojkarji prikazali v drugem nizu, v katerem so z asom Mihe Bregarja tudi prvi prišli do nekoliko občutnejše prednosti (12:9). Razlika treh točk je bila tudi ob koncu niza, čeprav so se jim Nizozemci nekajkrat približali le na točko zaostanka, toda po uspešnem napadu Nika Mujanovića so domačini izid v nizih le izenačili. V tretjem nizu je v kamniški igri vse delovalo, kot bi si trener Matija Pleško želel tudi v nadaljevanju sezone. Po asu Martina Kosmine so nasprotniku pobegnili za osem točk (12:4), a jih visoko vodstvo ni uspavalo. Nasprotno, Nizozemci niso našli rešitve na njihovo raznovrstno igro, niz pa se je končal z njihovo lastno napako.

  V četrtem nizu je Lycurgus spet vzpostavil ravnotežje na igrišču. V izenačenem nizu si nobena ekipa ni priigrala več kot dveh točk prednosti, bližje zmagi pa so bili Kamničani, ki so po točki Kosmine vodili s 23:21. Toda namesto da bi tekmo mirno pripeljali do konca, so spet imeli veliko težav na sprejemu po servisih Geoffreyja Van Genta, ki je imel tudi največ zaslug, da se je tudi druga medsebojna tekma med ekipama, ki bosta v novi sezoni igrali v pokalu CEV, končala neodločeno, kajti tudi tokrat sta se trenerja odločila, da ne bosta igrala tie-breaka.

  V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Nik Mujanović, ki se je izkazal tudi s tremi bloki, kolikor jih je dosegel tudi Miha Bregar.