Tudi na Prevaljah uspešne v petem nizu

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v sedmem krogu 1B. DOL za ženske v gosteh premagala Prevalje s 3:2 (18, -23, 19, -14, 15). V prihodnjem krogu, v soboto, 19. novembra, jih čaka še eno gostovanje. Ob 18.30 bo njihov nasprotnik v dvorani OŠ Koper vodilna ekipa 1B. DOL za ženske, Luka Koper.

  Prevalje – Calcit Volley II  2:3 (-18, 23, -19, 14, -15)

  Prevalje – ŠD Prevalje, gledalcev 150, sodnika: Drobež, Todorović.

  Prevalje: Kamnik 1, Rodošek, Slemenik, Navotnik, Vindiš, Kresnik, Orešnik, Dokl (L), Kladnik (L), Skarlovnik Petrič, B. Manojlović, J. Manojlović, Oder, Grabner. Trenerka: Ana Skarlovnik.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič, Stupar, Štern, Maček, Ifko, Butalič (L), Žvegla, S. Sitar, Vukojević, Gojak (L), Kraševec, Gimpelj, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Že v prejšnjem krogu so kamniške princeske slavile s 3:2, le da so na domačem igrišču premagale Ljutomer, v zadnjem krogu prve tretjine prvenstva pa so spet prišle do dveh točk. Tokrat na Prevaljah in tudi tokrat potem, ko so igrale po sistemu toplo – hladno. Toda kakorkoli že, domov so se vrnile neporažene in so po sedmih odigranih tekmah na drugem mestu, z le točko manj od vodilne Luke Koper, s katero se bodo pomerile že prihodnjo soboto v gosteh.

  Večji del prvega niza so bile v prednosti domače odbojkarice, ki so po dveh lastnih napakah gostij vodile že s 13:7. Toda po dveh zaporednih asih Vukojević so Kamničanke izid na 15. točki izenačile, do konca niza pa so domačinkam prepustile le še tri točke. Tudi drugi niz so veliko bolje začele Prevaljčanke, ki so pred vstopom v končnico niza imele že sedem točk prednosti (19:12). Na servis Anje Maček so se jim Kamničanke približale le še na dve točki zaostanka (17:19), vseeno pa so domačinke prišle do štirih zaključnih žog za izenačenje v nizih. Tri so gostje ubranile, ne pa tudi četrto.

  V tretjem nizu so z asom Nike Kraševec kamniške odbojkarice povedle z 12:6, prednost šestih točk pa so ohranile do konca, toda četrti niz je minil v popolni premoči varovanke Ane Skarlovnik, ki so prevladovale v vseh elementih igre. O zmagovalkah je odločal peti niz, ki je bil najbolj izenačen, saj si nobena ekipa ni priigrala občutnejše prednosti. Z asom Kraševec so se še šeste zaporedne zmage v sezoni veselile Kamničanke.

  Izjava po tekmi

  Kaja Gimpelj, igralka Calcit Volleyja II: »Tekmo smo na račun dolge poti začele v rahlem krču, ki pa je do konca niza popustil in smo ga na koncu osvojile. Kasneje smo zaradi lastnih napak morale priznati premoč domačinkam, a smo v odločilnem petem nizu po napeti končnici pokazale, zakaj smo v samem vrhu lestvice. Čestitke celi ekipi za borbeno igro.«