Pleško pričakuje agresivno igro Salonita

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v sredo z odlično igro v prvi tekmi prvega kroga pokala CEV doma premagali nizozemsko ekipo Lycurgus Groningen. Novo preizkušnjo bodo imeli že v soboto, ko se bodo v Kanalu, ob 19. uri, pomerili z domačim Salonitom.

  Čeprav je bil v sredo, v žal premalo obiskani športni dvorani Kamnik, gost nizozemski Lycurgus Groningen, je bilo tekme konec že po vsega 62 minutah igre. Domači odbojkarji so predvsem prevladovali v bloku, dosegli 12 neposrednih točk, v napadu so se lahko pohvalili s 60-odstotno uspešnostjo. Na drugi strani so bili Nizozemci celo nekoliko bolšji na sprejemu (57 odstotkov proti 52 odstotkov), dosegli so tudi dva asa več, vendar so za štiri naredili kar 19 napak na servisu, Kamničani za dva le enajst. Skratka, slovenski podprvaki so prikazali verjetno celo svojo najboljšo igro v letošnji sezoni, ki pa jo bodo morali ponoviti tudi prihodnjo sredo v Groningenu, če bodo želeli napredovati v osmino finala.

  »Vem, da Lycurgus lahko igra veliko bolje in tega se dobro zavedamo. Po drugi strani smo mi na igrišču dobro stali, fantje so prikazali zelo dobro igro in tudi s te strani je bilo našim nasprotnikom težko, saj smo prevladovali praktično v vseh odbojkarskih elementih. Želel sem si večje podpore s strani gledalcev, ampak tisti prvi korak proti osmini finala je narejen, drugega pa bo treba narediti na Nizozemskem. Tam se lahko še vse zgodi, kajti prepričan sem, da bo Lycurgus doma pokazal popolnoma drug obraz, zato se bomo morali tudi na to tekmo zelo dobro pripraviti,« je bil z igro svojih varovancev zadovoljen Matija Pleško, trener Calcit Volleyja.

  V kamniški ekipi smo videli tudi novega igralca, mladega, 22-letnega Tomislava Mitrašinovića, ki je svoje prve korake naredil v zagrebški Mladosti.

  »Mitrašinović bo vsekakor dobrodošla okrepitev, tako imamo zdaj tudi na mestu korektorja alternativo. S svojo kakovostjo bo še okrepil naše vrste, drugače tudi ne bi bil pri nas. Treningi so zdaj še bolj kakovostni, čeprav bosta tako Miha Okorn in Gregor Frece še vedno trenirala tudi s prvo ekipo. Z njim smo pridobili dodatno kakovost in dodatno širino,« je prihod 206 cm visokega korektorja komentiral trener Kamničanov.

  Še pred povratno tekmo na Nizozemskem bodo odbojkarji Calcit Volleyja gostovali v Kanalu. Domačemu Salonitu v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih. V šestih tekmah so le enkrat zmagali, ko so doma premagali Merkur Maribor. Za ekipo, ki je pred začetkom sezone v svoje vrste pridobila Slobodana Bojića, Marka Maksimovića, Joachima Hesselholta, Janija Godniča, Erika Kodriča in Aleksandra Stojanovića vsekakor manj od pričakovanj. S Kanalci so Kamničani v pripravljalnem obdobju odigrali kar nekaj prijateljskih tekem.

  »Salonit je zdaj v tistem stadiju, ko nima več česa izgubiti, zato v soboto pričakujem težko tekmo. Kanalci bodo igrali doma, za njimi je že nekaj izgubljenih točk, ki so jih verjetno načrtovali, tako da lahko pričakujemo, da se bodo zelo agresivno postavili na igrišču,« pa je Pleško dejal o sobotni tekmi v Kanalu.

  Tudi preostale tekme sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige bodo na sporedu v soboto. Mariborčani, ki so za zdaj pri eni zmagi, bodo gostili Ravenčane, ki so do prve prišli prav prejšnji teden proti Salonitu. V dvorani OŠ Maksa Pečarja se bosta pomerili najmlajši ekipi prvenstva, Črnuče in Hiša na kolesih Triglav, državne prvake, odbojkarje ACH Volleyja, pa čaka gostovanje v Murski Soboti.