Tudi Mevzo začeli z zmago

  Odbojkarji Calcit Volleyja so uspešno začeli sezono v srednjeevropski ligi Mevza. Na gostovanju v Kazincbarciki so v izenačenem dvoboju premagali domači Vegysesz RC s 3:2 (-16, 22, 24, -15, 12). Svojo drugo tekmo v tem tekmovanju bodo Kamničani igrali v soboto, 27. oktobra, ko se bodo pomerili z ACH Volleyjem. Tekma bo veljala tudi za slovensko državno prvenstvo.

  Vegysesz RC Kazincbarcika – Calcit Volley 2:3 (16, -22, -24, 15, -12)

  Kazincbarcika – Športna dvorana, gledalcev 150, sodnika: Vaško in Kralovič (oba Slovaška).

  Vegysesz RC Kazincbarcika: Dudaš (L), Paez Diaz 4, Juhasz 2, Banai 7, Toronyai, Blazsovics 5, Szabo 15, Milev 9, Nemeth 20, Arva, A. Gebhardt (L), Macko 8, N. Gebhardt 2. Trener: Marek Kardoš.

  Calcit Volley: Pereira 17, Hribar (L), Bregar 10, Golob (L), Jereb, Ratek 1, Vidmar 13, Babkov 10, Štalekar 10, Kvas, Lakner, Štembergar Zupan 6. Trener: Aleš Hribar.

  Le dva dni po zmagi v drugem krogu domačega prvenstva, ko so pred svojimi navijači s 3:0 premagali Krko, je kamniške odbojkarje čakala prva letošnja tekma v srednjeevropski ligi Mevza. V lanski sezoni so v tem tekmovanju osvojili drugo mesto, s podobnimi načrti pa se spogledujejo tudi v letošnji sezoni, v kateri igra le šest ekip.

  V prvem nizu so domačini, ki so v prvem krogu v gosteh s 3:1 premagali zagrebško Mladost, izkoristili utrujenost kamniške ekipe, ki je imela vse preveč težav na sprejemu. Temu primeren je bil tudi njen napad, toda že v drugem nizu so se varovanci Aleša Hribarja vrnili v igro. Ob boljšem sprejemu so povedli z 8:6, vodili so tudi s 16:13, pred končnico niza pa z 21:17, kar jim je zadoščalo za izenačenje v nizih.

  Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem sta se ekipi menjavali v vodstvu. V domači je bil v napadu nezaustavljiv Szabolcs Nemeth, v gostujoči je bil v napadu uspešen Maxson Pereira. Madžari so še vodili s 16:15, pred vstopom v končnico pa se je tehtnica obrnila na kamniško stran. Po vodstvu z 21:19 so v napeti končnici ohranili mirno kri in povedli z 2:1 v nizih.

  V četrtem nizu Kamničanom ni prav veliko uspevalo. Domačini so bili višji v bloku, Kamničanom je šepal sprejem, vseh upov po končni zmagi pa je bilo za goste konec pri zaostanku sedmih točk (14:21). Toda v tie-breaku so slovenski odbojkarji ves čas kontrolirali izid, vodili so s 5:4, 10:7 in 12:8, kar je bilo dovolj za prvi dve točki v srednjeevropski ligi.

   

  Komentarji