Tudi Kamničani po drami napredovali

  Odbojkarji Calcit Volleyja so se po hudem boju na gostovanju v Näfelsu uvrstili v drugi krog pokala Challenge. Na prvi tekmi pred tednom dni so pred svojimi navijači premagali Biogas Volley Näfels s 3:0 (23, 13, 23), v gosteh pa so izgubili z 2:3 (26, -23, -19, 23, -). V drugem krogu se bodo pomerili s finsko ekipo Savo Volley Kuopio. Prva tekma bo na sporedu med 17. in 19. decembrom na Finskem, v soboto, 8. decembra, pa bodo Kamničani v domači športni dvorani v osmem krogu 1. DOL gostili Maribor. Tekma se bo začela ob 20. uri.

  Biogas Volley Näfels – Calcit Volley  3:2 (-26, 23, 19, -23, 10)

  Näfels – Dvorana Linth Arena, gledalcev 250, sodnika: Nisancioglu (Turčija), Kolos (BiH).

  Biogas Volley Näfels: Küng, Harksen 7, Canazza 8, Yoder 14, Hagenbuch (L), Süess 1, Hudzik 16, Papangelopoulos, Aebli, Wetzel, Roos 10, Mantekas 11. Trener: Dalibor Polak.

  Calcit Volley: Hribar (L), Bregar 10, Golob (L), Jereb 4, Ratek 2, Vidmar 19, Babkov, Štalekar 7, Lakner 1, Kotnik 6, Štembergar Zupan 12, Ivković 4, Rotar. Trener: Aleš Hribar.

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v Švico odpotovali brez svojega kapetana in prvega korektorja Maxsona Pereire, ki je poškodovan, tako da je namesto njega na tem mestu zaigral nekdanji kapetan Andrej Štembergar Zupan. Na prvi tekmi v Kamniku so slovenski državni in pokalni podprvaki sicer zmagali s 3:0, vendar prvi in tretji niz na razliko, kar je bilo dovolj veliko opozorilo zanje, da jih v Näfelsu čaka vse prej kot lahko delo.

  Da bo temu res tako, je potrdil uvodni niz, v katerem so domačini Kamničanom pobegnili že za šest točk (16:10). V njihovih vrstah je bil razigran Lucas Yoder, ki se je izkazal tudi z dvema blokoma, medtem ko so imeli gostje težave z učinkovitostjo v napadu. Toda v nadaljevanju niza se je razigral Primož Vidmar, ki je bil nerešljiva uganka za domače blokerje. Do vstopa v končnico niza so domačini vodili le še za dve točki (21:19), varovanci Aleša Hribarja pa so izkoristili drugo zaključno žogo.

  Drugi niz se je za gostujočo ekipo začel obetavno, a le do nekdanjega prvega tehničnega odmora, saj bi ob njem, če bi še obstajal, vodili s tremi točkami prednosti. Vendar pa nadaljevanje za Kamničane ni bilo več tako uspešno, v domači ekipi sta se Yoderju pridružila še Ioannis Mantekas in Damian Hudzik, ki se je izkazal predvsem v bloku, tako da je Näfels povedel s 16:13, nato pa vodstva ni več izpustil iz rok. Domačini so prišli do dveh zaključnih žog za izenačenje, izkoristili so drugo.

  Težave na sprejemu in v napadu so se v kamniški ekipi nadaljevali tudi v tretjem nizu, ki je bil do desete točke še izenačen, nato pa so Švicarji prišli do kar šestih točk prednosti (19:13). Delo so jim z velikim številom lastnih napak olajšali tudi odbojkarji Calcit Volleyja, ki so z neprepričljivo igro nadaljevali tudi v četrtem nizu. V njem so do enajste točke še sledili domačinom, ki so si pred vstopom v končnico niza priigrali pet točk prednosti (20:15). Vendar se tokrat kamniški odbojkarji niso predali, saj so se Näfelsu približali le na točko zaostanka (21:22), v dramatični končnici pa so izkoristili prvo zaključno žogo za uvrstitev v drugi krog pokala Challenge.

  V tie-breaku so Hribarjevi varovanci popolnoma popustili, domačinom niso več nudili pravega odpora, toda svoj osnovni cilj so dosegli z zmago v prvem in četrtem nizu.

  Izjava po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: “Uvrstili smo se naprej. Bil je kar težak dan, imamo kar nekaj mikropoškodb, ampak na koncu je najbolj važno, da gremo v tekmovanju naprej. Dvorana v Näfelsu je malce atipična, tudi nasprotniki so v tekmo vstopili drugače kot v Kamniku. To je vse res, a v naši igri me moti to, da nekatere stvari z nosom naredimo in z ritjo podremo. To je bil lep opomin, da moramo to odpraviti. Vseeno čestitke fantom za borbo, Klemnu Hribarju pa za igralca tekme.”

  Komentarji