Kamničanke napredujejo v osmino pokala Challenge

  Odbojkarice Calcit Volleyja so na povratni tekmi prvega kroga pokala Challenge sicer izgubile s Slavijo iz Bratislave z 2:3 (15, -18, 18, -22, -10), vendar so na prvi tekmi v Bratislavi slavile s 3:0 (16, 18, 16) in se zanesljivo uvrstile v drugi krog tega tekmovanja. V njem bodo 19. decembra, v Kamniku gostile nemško ekipo Ladies in Black Aachen, v soboto, 8. decembra, pa jih prav tako pred svojim navijači čaka derbi 1A. DOL za ženske z GEN-I Volleyjem. Tekma se bo začela ob 17. uri.

  Calcit Volley – Slavija Bratislava   2:3 (15, -18, 18, -22, -10)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Bartolini (Italija), Weickert (Nemčija).

  Calcit Volley: Valenčič 3, Kotnik 5, P. Marušič 5, Š. Marušič 6, Mihalinec 4, Pogačar 2, Kostić 16, Janežič (L), Charuk 10, Kaker 11, Zorman 5. Trener: Gregor Zorman.

  Slavija Bratislava: Fricova 9, Sepelova 14, Nelson 5, Herdova 6, Kvasnova 18, Skrlecova, Kormendyova 10, Rehakova, O’Neill  17. Magdinova L). Trener: Michal Matušov.

  Kamničanke, ki so imele v soboto dramatičen obračun s Formulo Formis na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, ko so se šele po zlatem nizu uvrstile na zaključni turnir pokala Slovenije, so si že na prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge olajšale delo z visoko zmago nad Bratislavčankami. V domači dvorani so si napredovanje zagotovile že v tretjem nizu.

  Visoka zmaga v gosteh varovank Gregorja Rozmana ni uspavala, nasprotno, z asom Olivere Kostić so v uvodu prvega niza povedle s 7:2, po novem asu, tokrat Katje Mihalinec, pa je gostujoči trener Michal Matušev pri zaostanku sedmih točk (4:11) vzel še svoj drugi polminutni odmor. A tudi po njem se Kamničanke niso zaustavile in z delnim izidom 6:0 nasprotnicam pobegnile že za 12 točk (20:7). V končnici niza je priložnost dobila tudi Eva Zatković, ki v domačem prvenstvu sicer igra za drugo kamniško ekipo, ki je takoj  po vstopu na igrišče dosegla točko, zmago pa je potrdila Lucy Charuk.

  Drugi niz se ni začel po domačih notah, gostje so strnile svoje vrste in prišle do treh točk prednosti (9:6). S tem pa kamniških težav še ni bilo konec, pravzaprav so se šele začele, kajti po uspešnem napadu Lenke Kvasnove so slovaške odbojkarice vodile že s 17:9. Domača ekipa je imela vse preveč težav na sprejemu, temu primerno tudi v napadu, niz pa se je končal s točko Zuzane Sepelove.

  Tudi v začetku tretjega niza je kazalo, da težav domače ekipe še ni konec, kajti s tremi zaporednimi asi Kvasnove je Slavija povedla s 6:2. Po polminutnem odmoru so se Kamničanke le prebudile ter z blokom Eve Pogačar in asom Lucy Charuk izid na sedmi točki izenačile. Do štirinajste točke je bil izid še izenačen, za gostje pa so bili usodni servisi Tine Kaker. Kakerjeva je dosegla tudi tri zaporedne ase, saj so Kamničanke prišle do šestih točk prednosti (20:14). Razlika šestih točk je bila tudi ob koncu niza, zadnjo točko je dosegla Kostićeva, z vodstvom 2:1 v nizih pa se je Calcit Volley tudi že uvrstil v drugi krog pokala Challenge.

  V četrtem nizu je Gregor Rozman odpočil nosilke igre, padla pa je tudi motivacija, saj je bil osnovni cilj dosežen. Bratislavčanke so to izkoristile na najboljši možni način ter po dveh uspešnih napadih Kvasnove domačinkam pobegnile za šest točk (16:10). Vodile so tudi še s 23:17, v končnici so se jim Kamničanke sicer približale na dve točki zaostanka, ko je bila v napadu uspešna Polona Marušič, toda gostje so nato izkoristile svoje drugo zaključno žogo.

  V tie-breaku sta se ekipi do pete točke menjavali v vodstvu, s štirimi zaporednimi pa je Slavija povedla z 9:5, kar ji je na koncu zadostovalo za Pirovo zmago.

  Fotogalerija