O Mariborčanih šele po Švici

  Pred sobotnim derbijem z Mariborom v devetem krogu 1. DOL za moške čaka odbojkarje Calcit Volleyja še povratna tekma prvega kroga pokala Challenge. Kamničani so pred slabim tednom dni na domačem igrišču premagali švicarski Biogas Volley Näfels s 3:0 (23, 13, 23), kar pomeni, da jim bosta v sredo na povratni tekmi za napredovanje v drugi krog zadoščala že dva osvojena niza. Tekma v Näfelsu se bo začela ob 19.30.

  Če bo šlo vse po načrtih in željah, bodo slovenski podprvaki do konca leta odigrali še sedem tekem. Vendar v kamniškem taboru o tem še ne razmišljajo. Zanje je trenutno najbolj pomembna povratna tekma z Näfelsom, šele po njej bodo začeli razmišljati o sobotnem derbiju z Mariborčani v domačem prvenstvu, potem o Posojilnici Aich/Dob, ki bo na sporedu prihodnjo sredo v srednjeevropski ligi…

  Za nekoliko bolj brezskrbno potovanje v Švico je poskrbela sobotna prvenstvena zmaga v Murski Soboti, ki je bila pravi obliž po nepričakovanem porazu s Črnučami. »Poraz v Črnučah je bil posledica tega, da smo v tekmo vstopili s preveliko mero samozavesti in temu primerno plačali velik davek. Kar pa se zmage v Murski Soboti tiče, je res, da smo jo nujno potrebovali, predvsem pa me veseli, da smo tekmo odigrali na visoki ravni, resda z manjšimi nihanji, najbolj pomembno pa je bilo, da smo se domov vrnili z vsemi tremi točkami. Ne spomnim se, kdaj smo Panvito v gosteh premagali s 3:0,« se je sobotnega obračuna v Prekmurju dotaknil Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja.

  Na podoben razplet trener Kamničanov računa tudi na sredini povratni tekmi prvega kroga pokala Challenge v Švici. »Velika napaka bi bila, če bi v tekmo vstopili z mislijo, da nam za napredovanje zadostujeta že dva osvojena niza. Naš prvi cilj bo zmaga, o čem drugem niti ne razmišljamo. Dejstvo je, da bi bil za nas najboljši razplet, če bi dobili že prva dva niza, vendar je osnova dobiti tudi to povratno tekmo. O Mariboru bomo začeli razmišljati šele po sredini tekmi,« Hribar ne želi ničesar prepustiti naključju.

  V primeru zmage bo Calcit Volley v drugem krogu pokala Challenge igral z boljšo ekipo iz dvoboja med finskim Kuopiom in avstrijskim Amstettnom. Po vsej verjetnosti bo to Kuopio, ki je doma Avstrijce premagal s 3:0 (14, 19, 8). Prva tekma bo na sporedu med 18. in 20. decembrom v gosteh, povratna pa šele med 15. in 17. januarjem prihodnje leto. Seveda pa bodo morali Kamničani v Näfelsu v sredo osvojiti najmanj dva niza.

  Komentarji