Tudi brez Okorna do gladke zmage

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v zaostali tekmi 15. kroga 2. DOL za moške doma premagali Braslovče s 3:0 (17, 22, 9). V prihodnjem krogu bodo že v petek, 10. marca, gostovali v Radencih, prihodnjo sredo, 15. marca, pa jih čaka še zaostala tekma 17. kroga proti ekipi Vet4Pet Triglav, ki bo ob 18. uri v dvorani OŠ Stranje.

  Calcit Volley II – Braslovče  3:0 (17, 22, 9)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 20, sodnika: Zajec, Kruljec.

  Calcit Volley II: Podbregar, Medved (L), Sladič, Drolc, Drnovšek, Frece, Poljanšek, Blaževič, Burkeljca. Trener: Gašper Ribič.

  Braslovče: Ambrožič Satler, Pšaker, Miser (L), Puhner, Špes Podbregar, Frankovič, Muhovic, Sternad, Volovlek.

  Čeprav so kamniški odbojkarji zaostalo tekmo 15. kroga igrali brez enega svojih nosilcev igre, Mihe Okorna, njihova zmaga niti trenutek ni bila vprašljiva. Z njo so že pri šestnajstih zmagah, s tekmo manj pa imajo osem točk prednosti pred drugouvrščenimi Hočami. Domači trener Gašper Ribič je večji del tekme igral v postavi Nik Drnovšek, Rok Podbregar, Gregor Frece, Enej Sladič, Ambrož Poljanšek, Jure Burkeljca in Marko Medved. V igro pa sta občasno vstopila tudi Urban Blaževič in Jakob Drolc.

  V prvem nizu so se domači odbojkarji hitro odlepili od gostujoče ekipe (6:2), že sredini niza pa so ji pobegnili na neulovljivih 12 točk (18:6). Do konca niza so Braslovčani svoj zaostanek nekoliko znižali, več težav pa so Kamničanom povzročili v drugem nizu, v katerem so povedli s 13:9. Vodili so tudi še s 16:12, toda ob boljšem servisu domače ekipe je na 17. točki sledilo izenačenje, v končnici pa je do izraza prišla večja kakovost Ribičeve čete. Tretji niz je bil odločen praktično že v samem začetku, ko so Kamničani povedli z 9:0, izkoristili pa so tudi že prvo zaključno žogo.

  Izjava po tekmi

  Rok Podbregar, odbojkar Calcit Volleyja II: »Tekmo proti zadnjeuvrščeni ekipi na lestvici smo dobro začeli, vendar smo v drugem nizu nekoliko padli v igri, toda v končnici smo se vrnili v igro. Tretji niz smo resnično odigrali vrhunsko in opravičili vlogo favorita.«