Pomagajmo deklici Karolini

  Calcit Volley se pridružuje pobudi Odbojkarske zveze Slovenije, ki bo v okviru finala Pokala Slovenije podprla akcijo zbiranja sredstev za razvoj genskega zdravila za štiriletno deklico Karolino, ki ima smrtonosno redko prirojeno bolezen (Cockayne sindrom – tip B). OZS k sodelovanju vabi vse ljubitelje odbojke, odbojkarje in odbojkarice in druge udeležence tekmovanja.

  Karolina je prekrasna deklica, ki so ji lansko leto, malo pred Božičem, odkrili uničujočo in smrtonosno prirojeno redko bolezen, ki se imenuje Cockayne sindrom – tip B, oziroma »bolezen hitrega staranja«. Za njeno bolezen žal ni nobenega zdravila ali zdravljenja, vendar pa za Karolino vendarle obstaja rešitev in upanje. V Društvu Viljem Julijan so na prošnjo staršev namreč uspeli najti izkušene znanstvenike, ki so pripravljeni razviti zdravilo za to bolezen in so že uspešno naredili nekaj začetnih raziskav v tej smeri. Razvoj novega genskega zdravljenja je zahteven znanstveno-raziskovalni proces, za razvoj zdravila za Karolino pa uveljavljeno Društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan skuša zbrati 2 milijona evrov.

  »Razvoj genskega zdravljenja je za Karolino edino upanje. V situaciji njene krute bolezni, za katero ni nobenega zdravila ali zdravljenja, je to edini svetli žarek, na katerega se lahko opreva in ki pomeni možnost, da najini hčerki rešimo življenje. Zato iz srca prosiva vašo organizacijo, da nam pomagate pri naši zbiralni akciji, s katero zbiramo sredstva za razvoj zdravila za njeno bolezen,« se na vse s prijazno prošnjo obračata Karolinina starša.

  Za razvoj genskega zdravljenja za Cockayne sindrom – tip B vsaka podpora, vsaka nakazana donacija in vsak poslan sms pomenijo veliko. Do sedaj je društvu v nekaj več kot dveh tednih uspelo zbrati že več kot 400.000€, kar vse navdaja z velikim upanjem, da bodo uspeli zbrati vsa potrebna sredstva.

  Za Karolino lahko prispevamo z SMS-om s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 ali z nakazilom donacije na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen »Za Karolino«.

  Hvala dobrim ljudem in srečno, Katarina!