TRIJE PRVOLIGAŠI, LUCY CHARUK IN ODKRIT BOJ ZA PRVAKA

  Tehnološki center Skupine Triglav, Triglav Lab, ki obiskovalcem nudi vpogled in možnost uporabe inovativnih digitalnih rešitev, med katere sodijo simulator potresa in reševanja iz prometne nesreče, virtualni skoki s planiške velikanke in tečaj varne vožnje na DRAJV simulatorju, se je danes vsaj nekoliko obarval v značilno modro barvo Calcit Volleyja. Odbojkarski klub iz Kamnika je tam gostil predstavnike medijev, ki so se v kavarniškem vzdušju imeli možnost pogovarjati s predstavniki vseh treh prvoligašev, kolikor jih bo letos igralo med najboljšimi v državi.

  Calcit Volley je prvi in doslej edini klub v zgodovini Slovenije, ki ima v prvi državni odbojkarski ligi kar tri predstavnike. Enega v moški, ki letos odkrito napada naslov prvaka, in dva v ženski. Aktualnim državnim podprvakinjam se namreč pridružuje še kamniški mladinski pogon, ki je po odpovedi Zgornje Gorenjske našel svoje mesto med najboljšimi. Za Kamničane, ki sicer že leta opozarjajo na slabe pogoje za delovanje – trenirajo in igrajo namreč v šolski telovadnici, kjer so omejeni le na popoldanske termine – bo to poseben izziv predvsem pri organizaciji treningov.

  Omenjena ženska ekipa, nadela si je ime Calcit Volley II, tako treninge opravlja vse tja do 23. ure zvečer, kar kaže na izredno predanost in gorečo željo po dokazovanju mladih deklet. V letošnji sezoni bo dekleta vodil Franci Obolnar, tisti trener, ki je v preteklosti že zakuhal prvi kamniški naslov državnih prvakinj. Ekipa je izredno mlada, najmlajša igralka štele le 14 let in igra na štirih frontah – v 1. DOL in pokalu Slovenije, pa še v selekciji mladink in kadetinj. Navkljub vsemu se dekleta na čelu s trenerjem nad ničemer ne pritožujejo, nasprotno, igranje v prvi ligi bodo po besedah Obolnarja zajemale z veliko žlico in črpale dragocene izkušnje. Krstna tekma je že za njimi, v soboto so v domači dvorani gostile aktualne prvakinje iz Maribora in jim odščipnile niz. S tem so jasno pokazale, da jih prav nobena ekipa ne bo smela jemati z levo roko in da bodo še kako konkurenčen tekmec v boju za obstanek v ligi. Kapetanka ekipe Zala Špoljarič, ki sicer blesti tudi na mivki, je osvojeni niz proti bankirkam ocenila kot nagrado za trdo delo čez poletje in lepo popotnico za naprej.

  Dodobra prevetrena je kamniška prva ženska ekipa Calcit Volley, ki so jo po koncu minule sezone zapustile številne ključne igralke, ostaja pa trener Gregor Rozman. Morda bi rekli, da so Kamničani s sestavo nove ekipe stopili korak nazaj, saj so v svoje vrste pripeljali četico mladih talentirani odbojkaric, od sester Marušič, Tine Kaker, Anje Zorman, Nine Kotnik, nekoliko starejša je hrvaška reprezentantka Elena Vukić, a temu ni povsem tako. V igri iz sezono v sezono napreduje Katja Mihalinec, povsem v formi je po porodu Olivera Kostić, poročena Brulec. V Kamniku veliko upov polagajo na nadarjeno Evo Pogačar, na mestu libera se pogumno dokazuje Leja Janežič. Rozman vztraja, da je tudi letošnji cilj vsaj ponovitev rezultatov iz pretekle sezone, ko so bili državni in pokalni podprvaki. Dodaja, da imajo za to kvalitetno sestavljeno ekipo z veliko prostora tako za individualni kot ekipni napredek. »Zavedam se, da bo glede na zadnja dogajanja v slovenskem ženskem odbojkarskem prostoru izredno težko stopiti korak višje, a na to smo pripravljeni in maksimalno motivirani.«

  Da je vzdušje v ekipi res pristno dobro, potrjuje tudi nova kapetanka Olja Kostič, ki verjame, da se bo to v prihodnjih tekmah pokazalo tudi na parketu. Ekipo je pretresla poškodba Katje Mihevc, ki se je nesrečno poškodovala sredi prvi tekme v sezoni proti Bratislavčankam. Katja, ki bi sicer morala biti prisotna na dogodku, je prav danes odšla v bolnišnico, kjer bodo izvidi pokazali, kako huda je poškodba kolena in kdaj se bo znova lahko vrnila na svoje igralno mesto. Kamničanom v tej situaciji ni preostalo drugega, kot da pogledajo na tuje in pripeljejo okrepitev. Nova moč Calcitovk niti ni tako zelo nova. Na presenečenje vseh udeleženih na današnjem druženju nas je prek video klica na ekranu pozdravila Lucy June Charuk, odlična blokerka, kanadska reprezentantka. Ta v nekaj dneh znova prihaja v Kamnik. Kot je povedala, prihaja dobro pripravljena in z željo, da z ekipo, tako kot pred leti, znova zaigra v finalu domačega prvenstva. »Zelo se veselim ponovno nastopiti pred odličnimi kamniškimi navijači«.

  Kamniški paradni konj bo tudi v tej sezoni moška ekipa Calcit Volley, letos pod taktirko mladega Aleša Hribarja. Hribar, ki je doslej asistiral Iztoku Kšeli, Tinetu Satlerju, Gregorju Hribarju, Marku Brumnu in do maja Gašperju Ribiču, se z ekipo pripravlja že vse od prvega avgusta in je z do sedaj pokazanim zelo zadovoljen. Ostaja na realnih tleh, a odkrito pogleduje po vrhu. Ekipa je po njegovih besedah sestavljena bolje kot v pretekli sezoni. K svojemu spisku so dodali še odličnega ruskega sprejemalca Dmitriija Babkova, ki se je po igranju v Ljubljani v Kamnik preselil zato »ker si želi še enega naslova državnih prvakov«. Kamniški dres je znova oblekel Matija Jereb, ki se je dobro ujel z novimi soigralci, nov je tudi bloker Miha Bregar.

  Tako kot prva ženska ekipa, bodo tudi moški igrali še v srednjeevropski ligi Mevza, kjer branijo lanskoletno drugo mesto, ter v pokalu CEV Challenge Cup. Za to tekmovanje so se odločili prav zaradi že omenjene problematike s športno dvorano, saj bodo tekme, za razliko od preteklih v pokalu CEV Cup lahko odigrali doma pred svojimi navijači. Kapetanski trak si je v tej sezoni nadel brazilski korektor Maxson Pereira, ki pravi, da je ekipa resda nekoliko utrujena od trdih priprav v zadnjih dveh mesecih in pol, a da je »interakcija med igralci boljša, kot bi si kdaj koli lahko želel«. Ekipi se je konec septembra pridružil tudi reprezentant Sašo Štalekar. Po prihodu s prvenstva v Italiji še potrebuje nekaj časa, da se povsem ujame z ekipo, na današnji tiskovni konferenci pa je medije opozoril tudi na njihovo pomembno vlogo pri popularizaranju odbojke in polnjenju odbojkarskih dvoran.

  Visoko zastavljene cilje ima tudi Gregor Hribar, predsednik kamniškega kluba. Ta je danes v Ljubljano poslal jasno sporočilo, da bo vsaj eden od domačin naslovov romal v Kamnik.

  Komentarji