OBOLNARJEVE VAROVANKE V ČETRTFINALU POKALA SLOVENIJE

    Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v osmini finala pokala Slovenije pred svojimi navijači premagala ekipo Kema – Roto Puconci s 3:1 (10, -21, 20, 18) in se uvrstila med osem najboljših ekip v tem tekmovanju. V četrtfinalu, kjer se bosta igrali dve tekmi, bo njihov nasprotnik ali Ankaran Hrvatini ali Krim. Ta tekma bo na sporedu čez teden dni, v sredo pa bo na Prevaljah ob 18.30 igrala tudi prva ekipa Calcit Volleyja

    Pucončanke, ki so v prvem krogu državnega prvenstva slavile v gosteh pri novincu v ligi Ljutomeru, so bile pred tekmo osmine finala z mladimi Kamničankami v vlogi favoritinj. Če ne drugega, zaradi več izkušenj, vendar so varovanke Francija Obolnarja odlično krenile v dvoboj. Z dobrimi servisi in igro v napadu so pridno prihajale do točk in gostjam v prvem nizu prepustile le deset točk. V drugem nizu je v njihovi igri prišlo do manjšega padca zbranosti, toda že v tretjem so spet zaigrale, kot znajo, prav tako tudi v četrtem, kar jim je prineslo zasluženo zmago in s tem uvrstitev v četrtfinale.

    »Tekmo smo odigrali solidno in zbrano, dekleta so se trudila skozi vse nize. V drugem jim je padla zbranost, toda zato je bilo nadaljevanje toliko boljše. Prav vse igralke si zaslužijo pohvale, najbolj pa se je izkazala Špela Lužovec,« je po zmagi Kamničank dejala Tjaša Gadža, pomočnica prvega trenerja Francija Obolnarja.

    V soboto bodo Kamničanke v drugem krogu 1. DOL za ženske gostovale v Kopru pri ekipi Ankaran Hrvatini.

    Komentarji