KADETINJE ŽE PRI ŠTIRIH ZMAGAH

    Kadetinje prve ekipe Calcit Volleyja so tudi na drugem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v A ligo državnega prvenstva zabeležile dve zmagi. Na prvi tekmi so bile v dvorani OŠ Vrhovci v Ljubljani z 2:0 (17, 22) boljše od Neptuna iz Kanala, na drugi pa so bile še bolj prepričljive, saj so Krim I premagale z 2:0 (15, 2). Po dveh turnirjih so v skupini H z osmimi točkami na prvem mestu.

    Na prvem turnirju pred štirinajstimi dnevi v domači dvorani OŠ Toma Brejca so varovanke Francija Obolnarja imele veliko težav z Neptunom, ki je v prvem nizu celo zmagal, drugi pa se je končal na razliko v korist kamniške ekipe. Tokrat so v Ljubljani nekoliko lažje strle odpor ekipe iz Kanala. Boljšo igro so prikazale v uvodnem nizu, medtem ko je bil drugi bolj enakovreden. Na drugi tekmi proti domačemu Krimu I so Kamničanke prevladovale v vseh elementih igre, trener Obolnar pa je lahko dal priložnost vsem igralkam, ki so jo dobro izkoristile.

    Za Calcit Volley so igrale: Zala Špoljarič, Manja Jerala, Zala Krašovec, Alja Somrak, Tina Topič, Lara Bošeska, Tara Gojak, Živa Javornik, Nives Juhant in Meta Ahačič.

    Tretji krog kvalifikacij za A ligo bo na sporedu 28. oktobra. Prva ekipa kamniških kadetinj bo takrat prosta, zato pa bo igrala druga ekipa, ki jo vodi Katarina Soban Vraber, ki so počivale v drugem krogu. Mlade Kamničanke, ki so prav vse še starejše deklice, bodo v skupini G prav tako igrale na OŠ Vrhovci, njihova nasprotnika pa bosta Krim II in Vital Ljubljana.

    Komentarji