Tretja tekma in tretjič 3:0

    Druga moška ekipa Calcit Volleyja je v svoji prvi domači tekmi v letošnji sezoni v tretjem krogu 2. DOL s 3:0 (11, 14, 22) premagali drugo ekipo Panvite Pomgrad. To je bila že njihova tretja zmaga brez izgubljenega niza, tako da so z devetimi točkami na prvem mestu prvenstvene lestvice, brez poraza pa je le še ekipa Korvolley Mislinja, ki ima tekmo manj. V prihodnjem krogu mlade Kamničane čaka gostovanje pri drugi ekipi Črnuč. Tekma bo na sporedu v soboto, 3. aprila, ob 18. uri.

    Varovanci Gašperja Ribiča so tekmo s Sobočani, ki so v do zdaj svoji edini drugoligaški tekmi doma premagali Braslovče, začeli v postavi Urban Blaževič, Teo Podobnik, Nik Mujanovič, Ambrož Poljanšek, Nejc Kregar, Rok Podbregar in Marko Medved na liberu. V vsakem nizu je svojo priložnost dobil tudi kadetski reprezentant Miha Okorn, v ekipi pa so bili še Mark Uršič, Žiga Koncilija, Nik Drnovšek in Gregor Frece.

    V prvih dveh nizih so varovanci Gašperja Ribiča že v začetku gostom ob dobrem servisu pobegnili za pet, šest točk, do konca niza pa so z zbrano igro in učinkovitim napadom svojo prednost le še povečali. Nekaj več težav so imeli v tretjem nizu, ki je bil veliko bolj izenačen, vendar se je v končnici tehtnica dokončno prevesila na kamniško stran.

    »Prva dva niza smo odigrali brez večjega števila lastnih napak, občutek pa imam, da tudi Sobočani niso pokazali vsega, kar znajo. V to smo se lahko prepričali v tretjem nizu, v katerem naš servis ni bil več tako uspešen, bilo je tudi več napak, toda po drugi strani je prav, da se fantje tudi v takšnem položaju znajo boriti do konca. Z začetkom lige smo vsekakor lahko zadovoljni. Razveseljivo je, da s tekme v tekmo igramo bolje, zavedamo pa se, da bodo prišle ekipe, ki bodo močnejše in da bomo morali še kdaj dodati, če bomo še naprej želeli ostati neporaženi,« je po novi zmagi svojih varovancev dejal Gašper Ribič.

    Že v nedeljo bodo Kamničani, z izjemo Tea Podobnika, igrali na tretjem letošnjem turnirju v prvi mladinski ligi. Tudi v njej so po štirih odigranih tekmah še brez poraza, v Braslovčah pa se bodo ob domači ekipi pomerili prav s Sobočani, ki pa bodo močnejši tudi za dva igralca prve ekipe Panvite Pomgrada.