Kamničani uspešni v prvi tekmi za končno tretje mesto

  V prvi tekmi za končno tretje mesto v Sportklub prvi odbojkarski ligi so odbojkarji Calcit Vololleyja v Kanalu premagali Salonit Anhovo s 3:0 (16, 28, 23). Druga tekma bo na sporedu v soboto, 3. aprila, v športni dvorani Kamnik, ob 19. uri, morebitna tretja tekma pa bo na sporedu teden dni pozneje, prav tako v Kamniku.

  Salonit Anhovo – Calcit Volley  0:3 (-16, -28, -23)

  Kanal – Športna dvorana Kanal, brez gledalcev, sodnika: Jovanovič (Komenda), Perčič (Kamnik).

  Salonit Anhovo: Boharev 7, Šarič (L), Jereb2, Filiputti, Karnel, Maretič (L), Kavčič 1, Radosavljević 5, Peterlin 12, Kovačič, Tomić 1, Vrtovec 14, Basaneže. Trener: Rade Dačović.

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 3, Purič 6, Kosmina 14, Gasparini 5, Hebda 17, Klobučar, Jerončič, Brulec 3, Beravs, Štalekar 13, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  Čeprav v kamniškem taboru še vedno niso popolnoma preboleli nesrečnega poraza v polfinalu končnice državnega prvenstva, ko so proti ACH Volleyju brez izgubljenega niza dobili prvo tekmo, v drugi pa so v Tivoliju vodili že z 2:0 v nizih, so resno pristopili v prvo tekmo za tretje mesto. V njihovi igri je bilo sicer čutiti nervozo, kar se je zlasti poznalo na številu lastnih napak, naredili so jih 24, zato pa so toliko bolje igrali v bloku, saj so v tem elementu igre dosegli kar 18 točk. Največ, šest, Sašo Štalekar.

  V prvi niz so gostujoči odbojkarji, ki so igrali brez Jana Klobučarja, ki ima spet težave s poškodbo, vstopili zelo odločno. Kanalci so resda še vodili s 6:4, toda na servis Mitje Gasparinija so Kamničani dosegli štiri zaporedne točke, po bloku Milosza Hebde pa so povedli z 12:9. Tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja Radeta Dačovića so kamniški odbojkarji prevladovali, z delnim izidom 6:0, zadnjo točko je dosegel Martin Kosmina, s šestimi točkami najbolj učinkovit igralec prvega niza, pa so prišli do neulovljive prednosti (21:12). Niz se je končal z lastno napako kanalske ekipe.

  Z dvema zaporednima blokoma Saše Štalekarja so Kamničani v drugem nizu prvič povedli s 5:4, vendar so Kanalci po dveh zaporednih napakah gostov po 3:1 in 4:2 še enkrat prišli do dveh točk prednosti (8:6). Domačini so z dvema točkama prednosti vodili še pri izidu 14:12, ko je bil v napadu uspešen Matic Vrtovec, toda po asu Gasparinija so prvič v drugem nizu do prednosti dveh točk prišli gostje (14:16). Pred vstopom v končnico niza so Kamničani z blokom Mihe Bregarja domačinom pobegnili na 21:18, toda po polminutnem odmoru in dveh novih lastnih napakah gostov je na 21. točki sledilo za izenačenje. Za polminutni odmor se je tokrat odločil gostujoči trener Gregor Jerončič, vendar je že naslednji kamniški napad spet končal v avtu. V izenačeni končnici so prvi do zaključne žoge vendarle prišli gostje, v napadu je bil uspešen Kosmina, toda po asu Vrtovca so do prve zaključne žoge za izenačenje v nizih prišli domači odbojkarji. Kanalci imeli še dve zaključni žogi, svojo tretjo pa so zato tudi z malo sreče, ko se je žoga dotaknila mreže, z asom Jana Brulca, izkoristili odbojkarji Calcit Volleyja,

  Tudi v tretjem nizu so bili domači odbojkarji tisti, ki so prvi prišli do dveh točk prednosti (5:3), vendar so gostje z asom Štalekarja po treh zaporednih točkah povedli s 7:6. V nadaljevanju niza sta se ekipi menjavali v vodstvu, z novima dvema blokoma najvišjega igralca slovenske lige, Štalekarja, pa so Kamničani domačinom prvič v tretjem nizu pobegnili za dve točki (14:12), tako da je Rade Dačović vzel polminutni odmor. Z novim blokom, tokrat Dika Puriča, je bilo 16:13 za kamniško ekipo, po uspešno izvedenem »penalu« istega igralca pa 18:14. Kamničani so vodili tudi z 20:16, vendar so se Kanalci s tremi zaporednimi točkami vrnili v igro. Matija Jereb je z blokom izid na 22. točki izenačil,  toda po bloku Hebde so gostje prišli do dveh zaključnih žog za prvo zmago v boju za tretje mesto. Drugo je Poljak v dresu Calcit Volleyja, ki je bil s sedemnajstimi točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme, tudi izkoristil.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Iskreno povedano sem se bal, da bo tekma še težja. Vse od ponedeljkovega poraza z ACH Volleyjem ves čas fantom ponavljam, da bo treba ta poraz pozabiti in se osredotočiti nadaljevanju sezone. Nocoj je bilo resnično najbolj pomembno, da smo tekmo dobili. Ne bom rekel, da smo igrali odlično, ampak dovolj dobro, da je bil izid za nas pozitiven.«