V Maribor bodo odšli kot drugouvrščeni

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 17. kroga 1. DOL za moške doma premagali Panvito Pomgrad s  3:0 (21, 16, 14). V zadnjem krogu bodo Kamničani v petek, 1. marca, ob 19. uri v dvorani Tabor z Mariborom igrali odločilno tekmo za drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva.

  Calcit Volley – Panvita Pomgrad   3:0  (21, 16, 14)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Klinar (Žirovnica), Atanasov (Kranj).

  Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Jereb, Ratek 3, Vidmar 8, Babkov 13, Štalekar 4, Kvas, Lakner 6, Kotnik 2, Štembergar Zupan 11, Ivković 2, Lazar. Trener: Aleš Hribar.

  Panvita Pomgrad: Pečnik 1, Vori, Pulko 6, Rojnik 5, Beravs 2, Volovlek, Bogožalec 12, Bedrač 4, Marovt 3, Novak (L), Ratkai (L). Trener: Dejan Fujs.

  Kamniški odbojkarji so že skorajda pozabili, kdaj so imeli kar teden dni časa, da so se lahko v miru pripravljali na svojega nasprotnika. V tem času so se v ekipo vrnili poškodovana Sašo Štalekar in Timotej Ratek ter oboleli Dmitrij Babkov, kar je bila dobra napoved za domačo ekipo, ki jo prihodnji teden čaka odločilna tekma za končno drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva in s tem neposredna uvrstitev v polfinale končnice. Seveda pa so pred tem morali premagati tudi Sobočane, kar jim je po dobri uri igre tudi uspelo.

  V uvodnem nizu so soboški odbojkarji povedli s 4:1, Sašo Štalekar je nato z blokom izid na peti točki izenačil, vendar so gostje z asom Aljoše Bogožalca domačinom še enkrat pobegnili za tri točke (10:7). A tudi tokrat njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti po njihovi lastni napaki so Kamničani izid že na 12. točki izenačili. Domačini so na servis Aleksandra Ivkovića dosegli še tri zaporedne točke za vodstvo s 15:12, po bloku Jureta Laknerja, tokrat je bil na servisu Dmitrij Babkov, pa je bilo že 21:13 za Calcit Volley. V končnici so imeli domači odbojkarji nekaj težav na sprejemu, tako da so izkoristili šele svojo četrto zaključno žogo.

  Babkov je na začetku drugega niza s svojimi float-servisi povzročal nemalo težav, Kamničani pa so z blokom Štembergarja Zupana gostom pobegnili že za osem točk (9:1). S tem pa se serija njihovih točk še ni končala, kajti po asu Jureta Laknerja je bilo že 12:2 za domačo ekipo. Visoko vodstvo je nekoliko uspavalo domače odbojkarje, saj so Sobočani z asom Aljoše Bogožalca svoj zaostanek prepolovili na 8:13, zato se je Aleš Hribar odločil za polminutni odmor. Po njem dvomov o zmagovalcu drugega niza ni bilo več, čeprav so se gostje domačino, pri izidu 11:15 še približali na štiri točke zaostanka, toda na servis Matije Jereba in točko Timoteja Ratka so Kamničani prišli do kar desetih zaključnih žog za vodstvo z 2:0. Izkoristili so drugo.

  Začetek tretjega niza je bil spet bolj izenačen, delno tudi po zaslugi domače ekipe, ki vanj ni vstopila najbolj zbrano. Nezadovoljen z igro svojih varovancev je Aleš Hribar po gostujočem izenačenju na sedmi točki zahteval polminutni odmor. Očitno so Kamničani njegove besede vzeli resno, saj so po uspešnem napadu Domna Kotnika in bloku Jureta Laknerja Sobočanom pobegnili na 13:8. S štirimi zaporednimi servisi Jureta Laknerja so domači odbojkarji z napadom z druge linije Dmitrija Babkova povedli že z 19:10. Tekma je bila tako praktično odločena, končala pa se je z novim slabim servisom odbojkarjev Panvite Pomgrada.

  Izjavi po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Najbolj pomembne so tri točke, s katerimi ostajamo v boju za drugo mesto. Sobočani so bili danes zelo nerazpoloženi za igro, zato sem se bal, da bomo padli pod njihov vpliv, kar se nam je sredi drugega in na začetku tretjega niza tudi zgodilo. Še vedno ne vem, zakaj se nam to dogaja in to je tisto, kar bomo morali odpraviti. Čeprav se nisem nikoli pritoževal glede poškodb svojih igralcev, sem vesel, da so se trije vrnili v igro, tako da bomo v nadaljevanju prvenstva imeli več možnosti izbire.«

  Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada: »Na ta način, s takšnim pristopom, bomo težko dobili kakšno tekmo v zeleni skupini, kaj šele proti tako kakovosti ekipi kot je kamniška.«

  Komentarji