Tokrat boljša Špan Brezovica

  Odbojkarji druge moške Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga izgubili v gosteh proti ekipi Špan Brezovica z 1:3 (-19, -24, 17, -20). V prihodnjem krogu varovance Gašperja Ribiča v soboto, 18. novembra, doma čaka tekma s SIP Šempetrom.

  Špan Brezovica – Calcit Volley II 3:1 (19, 24, -17, 20)

  Brezovica – Športna dvorana Balon, gledalcev 40, sodnika: Novak, Perčič.

  Špan Brezovica: Oderlap, Kumer (L), Željeznov 2, Šluga 5, Rozman 1, Pucelj, Šušteršič (L), Glamočanin 20, Renko 13, Založnik 12, Šip 10, Juvan, Purgar 1, Kirbiš 1. Trener: Ivan Milošević.

  Calcit Volley II: Podbregar 9, Podobnik 28, Medved (L), Sladič, Okorn 14, Drolc, Drnovšek, Frece 1, Blaževič 3, Burkeljca 6, Jensterle 3. Trener: Gašper Ribič.

  Med tednom so mladi Kamničani v gosteh premagali vedno neugodno KekoOpremo Kostanjevico, tokrat pa so naleteli na pretrd oreh. V uvodu prvenstva so Brezovčane doma sicer premagali, tokrat pa je bilo v njihovi igri vse preveč lastnih napak, prav tako pa niso izkoristili svojega dobrega sprejema. Z 28 točkami se je izkazal Teo Podobnik.

  Do sredine uvodnega niza so Kamničani še sledili domači ekipi, ki je do odločilne prednosti prišla po vodstvu z 18:17. S štirimi zaporednimi točkami, zadnji dve so dosegli z blokom, so Brezovčani povedli z 22:17, z asom Jureta Glamočanina pa so nato niz zanesljivo dobili.  V drugem nizu sta se ekipi menjavali v vodstvu, pred vstopom v končnico niza pa so domači odbojkarji z blokom Črta Rozmana prišli do treh točk prednosti (23:20). Na servis Mihe Okorna, ki je dosegel tudi enega asa, so gostje izid na 23. točki izenačili, s točko Jona Jensterleta ubranili eno zaključno žogo, toda po bloku Maksa Šluge je Špan Brezovica povedla z 2:0 v nizih.

  Na servis Urbana Blaževiča so gostje tretji niz začeli z vodstvom s 7:0. Po uspešnem napadu Okorna je bilo že 14:4 za kamniško zasedbo, ki je v končnici niza nekoliko popustila, saj so se jim domačini približali na pet točk zaostanka (17:22). Vse dvome je s tremi zaporednimi točkami razrešil Okorn. Tudi četrti niz so bolje začeli Kamničani, ki so sredi niza vodili s 14:11. Domačini so izid na 14. točki izenačili, z asom Domna Šipa pa povedli s 17:15. Čeprav je Podobnik z blokom še izenačil na 17:17, do preobrata ni prišlo. Še več, v končnici so Brezovčani dosegli tri zaporedne točke, zadnjo Tilen Založnik, in tako Kamničanom vrnili za poraz v prvem krogu.