V izenačeni tekmi boljši Krim

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v osmem krogu 1B. DOL za ženske prvič ostala praznih rok. V Ljubljani jih je s 3:1 (22, 21, -24, 23) premagal Krim. V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 18. novembra, gostile Šentvid.

  Krim – Calcit Volley II 3:1 (22, 21, -24, 23)

  Ljubljana – Dvorana OŠ Valentin Vodnik, gledalcev 40, sodnika: Strmčnik, Vrenko.

  Krim: Šketa Rozman 8, Jemec, Friškovec, Zalokar, Orešnik 3, Križnik 12, Jovanović 7, Deželak 2, Bogataj 12, Jerman (L), Manojlović 15, Janjić, Belič (L). Trener: Jože Časar.

  Calcit Volley II: Mohorič 2, Špoljarič 6, Topič 7, Maček 17, Vravnik, Lončar, Stupar, Butalič (L), Sitar 17, Gojak (L), Vukojević 1, Gimpelj 10. Trenerka: Špela Lužovec.

  Kamniške odbojkarice, ki v prvih sedmih krogih niso izgubile, med tednom so v oslabljeni zasedbi slavile tudi v Ljutomeru, so v Ljubljani prvič v letošnji sezoni morale priznati premoč svojih nasprotnic. V izenačeni tekmi, ki bi se kaj lahko končala tudi drugače, so brez svoje prve trenerke Tjaše Gadža izgubile s Krimom. Za kamniško ekipo so bile usodne lastne napake, naredile so jih sedem več od nasprotnic, in sprejem. V kamniški ekipi se je s šestimi bloki izkazala Sara Sitar.

  Začetek uvodnega niza je bil za kamniško ekipo obetaven, saj je na servis Tine Topič povedla s 5:1, vendar so domačinke s točko Jane Manojlović izid že na sedmi točki izenačile, do prvega vodstva pa so prišle z blokom Daše Križnik (10:9). Čeprav so Kamničanke s tremi zaporednimi točkami še enkrat povedle, so krimovke na servis Križnikove dosegle šest zaporednih točk za vodstvo s 16:12. Anja Maček je z dvema zaporednima točkama izenačila na 17:17, v končnici pa je bila bolj zbrana domača ekipa, ki je po napaki gostij izkoristila že prvo zaključno žogo.

  Tudi začetek drugega niza je pripadel kamniški ekipi, ki je vodila s 7:3. Nadaljevanje niza zanjo ni bilo več tako uspešno, kajti z delnim izidom 4:0 so do dveh točk prednosti prišle domače odbojkarice (10:8), ki so do odločilne prednosti prišle po dveh zaporednih asih Maje Jovanović. Povedle so z 18:14, kar je bilo ob njihovi zbrani igri dovolj, da so po točki Manojlovićeve dobile tudi drugi niz.

  V tretjem nizu so Kamničanke prvič povedle pri izidu 4:3, prednosti pa nato niso več izpustile iz rok. Sredi niza so po uspešnem napadu Kaje Gimpelj vodile s 15:11, po domačem izenačenju na 17:17 pa so s štirimi zaporednimi točkami še enkrat prišle do štirih točk prednosti (21:17). Z blokom Zale Špoljarič so prišle tudi do treh zaključnih žog, vendar so po napaki domače ekipe izkoristile šele četrto.

  Gostje so bile tudi v četrtem nizu vse do končnice niza večinoma v prednosti. Vodile so tudi še s 17:15, toda na servis Mojce Deželak je domača ekipa prišla do preobrata. Prav po asu Deželakove je Krim Kamničankam pobegnil za tri točke (20:17), vendar mu to še ni zagotavljalo končne zmage. Z dvema zaporednima blokoma je Sitarjeva svoji ekipi priborila minimalno prednost (21:22), v napeti končnici pa so krimovke z asom Laure Bogataj prišle do treh točk.