Težka pot do pete zmage v zeleni skupini

  Odbojkarice druge ženske ekipa Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga zelene skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma s 3:2 (24, 23, -22, -22, 6) premagale Šentvid. V prihodnjem krogu bodo v soboto, 3. februarja, ob 19.30 gostovale v Braslovčah.

  Calcit Volley II – Šentvid  3:2 (24, 23, -22, -22, 6)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje Stahovica, gledalcev 50, sodnika: Zajec, Todorović.

  Calcit Volley II: Mohorič 5, Špoljarič 5, Topič 1, Vučurević, Maček 23, Vravnik, Lončar 2, Stupar, Butalič (L), Žvegla, Sitar 12, Gojak (L), Vukojević 6, Gimpelj 19. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Šentvid: Kolmanič 19, Marolt, Škoflek (L), Stropnik 2, Živković 21, Peklaj 3, Uhan Bilčar, Mavec (L), Tršan 1, Križanič 16, Šarkanj 9, Omahen. Trener: Jaroš Štekl.

  V 1B. DOL za ženske so kamniške princeske obakrat premagale Šentvidčanke, v gosteh je bilo 3:1, doma pa 3:0. Tokrat so do zmage prišle na veliko težji način, toda navkljub izgubljeni točki so še naprej vodilna ekipa v zeleni skupini Sportklub prve odbojkarske lige za ženske.

  Domače odbojkarice so po treh lastnih napakah gostij v uvodu prvega niza povedle s 3:0, do prvega izenačenja pa je prišlo po bloku Lavre Križanič (5:5). Z njenim asom so Šentvidčanke domačinkam pobegnile za dve točki (9:7), toda na servis Tine Topič je prišlo do preobrata. Z delnim izidom 5:0 so Kamničanke povedle s 13:10, nato pa vodile praktično do konca niza. Gostje so dvakrat izid še izenačile, prvič pri 16:16, zadnjič pa pri 20:20 po novem asu Križaničeve, toda po asu Katjuše Mohorič so kamniške odbojkarice spet prišle do treh točk prednosti (23:20). V napeti končnici je Anja Maček z blokom najprej svoji ekipi priborila drugo zaključno žogo, ki jo je nato z asom tudi izkoristila.

  Drugi niz so bolje začele Kamničanke, ki so po točki Kaje Gimpelj povedle z 8:4 in vodile vse do 14. točke, ko so po njihovi lastni napaki Šentvidčanke izid izenačile. Borbene gostje, ki so rešile številne »težke« žoge, so z asom Križaničeve, njenim tretjim tudi povedle (18:17), s točko Ane Kolmanič pa tudi s 23:20. Po drugem polminutnem odmoru Tjaše Gadža so se domačinke zbrale in s petimi zaporednimi točkami, zadnjo je prispevala Mačkova, povedle z 2:0 v nizih.

  Nekoliko nesrečno izgubljeni niz Šentvidčank ni potrl, nasprotno, v tretjega so vstopile še bolj odločno in po napaki domačink prišle do treh točk prednosti (7:4). Vodile so tudi še z 12:9, ko pa je Gimpljeva z asom izenačila na 13:13, je zadišalo po preobratu. Še toliko bolj, ko so Kamničanke z asom Ane Lončar povedle z 20:17. Toda do konca niza so osvojile le še dve točki, naprej so imele težave na sprejemu po servis Brine Stropnik, nato pa še Kolmaničeve, ki je z dvema zaporednima asoma končala tretji niz.

  Sredi četrtega niza so domače odbojkarice po napadu Adriane Vukojević po zaostanku dveh točk (8:10) povedle s 13:10. Vodile so tudi še s 15:12, nato pa spet padle na sprejemu. Tokrat so bile zanje usodni servisi Hane Šarkanj, dosegla je tudi dva asa, Šentvid pa je prišel do štirih točk prednosti (20:16). Visoke prednosti gostje niso zapravile, tako da je o zmagovalkah odločal peti niz. V njem so z 2:0 povedle šentviške odbojkarice, po asu Vukojevićeve pa je bilo 6:3 za Calcit Volley II. Na menjavo strani so domače odbojkarice odšle z dvema točkama prednosti, po dveh zaporednih blokih Sare Sitar pa so vodile že z 10:6. Po polminutnem odmoru Jaroša Štekla se je Sitarjeva izkazala še s tretjim zaporednim blokom, s tem pa so domače odbojkarice le strle odpor gostij. Z asom je tekmo končala Zala Špoljarič.

  Izjava po tekmi

  Kaja Gimpelj, igralka Calcit Volleyja II: »Čestitke nasprotnicam za dobro igro. Odlično so servirale in nas držale stran od mreže. V nizu so se pokazale izkušnje, kar nam je posledično prineslo tudi zmago. Škoda za izgubljeno točko.«