Z najboljšo predstavo sezone še drugič premagali ACH Volley

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma s 3:0 (19, 17, 18) premagali ACH Volley. V prihodnjem krogu bodo v soboto 3. februarja, ob  gostovali v Kranju pri Hiši na kolesih Triglav.

  Calcit Volley – ACH Volley  3:0 (19, 17, 18)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Atanasov, Vrenko.

  Calcit Volley: Planinšič 3, Vinkovič, Lazar 1, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 7, Okroglič 4, Mitrašinović 1, Brunet 22, Bakonji, Dulčev 14, Pavlović 3. Trener: Mladen Kašić.

  ACH Volley: Marković Kržič, Šket 5, Najdič, Marovt 2, Šen 5, Koncilja 4, Kovačič (L), Gjorgiev 4, Sešek 4, Pokeršnik 7, Videčnik 3, Song (L). Trener: Radovan Gačič.

  V prvi medsebojni tekmi letošnje sezone so Kamničani v začetku novembra brez izgubljenega niza premagali ACH Volley, po tej tekmi pa jih je nepričakovano zapustil Nik Mujanović. Za nameček se je sredi decembra poškodoval še Črt Bošnjak, ki je v začetku januarja operiral koleno, tako da so tekmo, zadnjo v letu 2024, dobili ljubljanski odbojkarji. Vendar le s 3:2, s 3:2 pa so v drugem krogu modre skupine premagali tudi kranjsko Hišo na kolesih Triglav, tako da so tretji medsebojni derbi v letošnji sezoni na prvem mestu pričakali odbojkarji Calcit Volleyja. Na prvem mestu so po odlični predstavi ostali tudi po njem. Tekma je trajala le 70 minut, v domači ekipi pa je blestel Kubanec Lazaro Brunet z 22 točkami, odlični pa so bili tudi vsi drugi kamniški odbojkarji. V napadu so bili kar 69-odstotni, Brunet celo 73-odstoten.

  Čeprav so ljubljanski odbojkarji prvi niz malenkost bolje začeli, saj so vodili s 3:1 in tudi še s 6:4, so jih Kamničani ulovili že na sedmi točki, z asom Bruneta pa so prišli do prvega vodstva na tekmi (8:7). Tudi po asu Jana Pokeršnika za izenačenje na 13:13 ni še prav nič kazalo na to, da bodo uvodni niz gladko dobili domači odbojkarji, ki so na krilih Bruneta gostom pobegnili za štiri točke (18:14), po napadu Uroša Nikolića pa že za pet (22:17). Ob zbrani igri v polju je Brunet izkoristil prvo zaključno žogo kamniške ekipe za vodstvo z 1:0 v nizih.

  V drugem nizu so ves čas vodili Kamničani, edino izenačenje je bilo pri izidu 1:1, na servis Jureta Okrogliča pa so domači odbojkarji po dveh zaporednih točkah Bruneta in napaki gostov vodili že z 10:3. Visoko vodstvo jih ni uspavalo, čeprav so se jim Ljubljančani po asu Alena Šketa približali na štiri točke zaostanka (14:18). Ohranili so mirno kri in po dveh zaporednih asih Uroša Planinšiča je bilo spet plus sedem (21:14) za Kamničane. Zmago v drugem nizu je potrdil Okroglič.

  S točko Nikolića so domači odbojkarji v začetku tretjega niza povedli s 3:1, vendar je že na tretji točki sledilo izenačenje, nato pa so do desete točke gostje vztrajno sledili Kamničanom. Na obeh straneh je bilo veliko napak na servisu, po dolgi izmenjavi pa so domači odbojkarji z dvema točkama Nikolića in eni Bruneta prvič v tretjem nizu Ljubljančanom pobegnili za tri točke (13:10). Tudi po polminutnem odmoru gostov je Okroglič izvajal še en servis za domače vodstvo s 14:10. Na servis Jana Pokeršnika so z blokom Matica Videčnika Ljubljančani prisilili Mladena Kašića, da je tudi on posegel po polminutnem odmoru. Njegova ekipa je namreč vodila le še za točko (13:14). Po vrnitvi na igrišče je bilo hitro spet plus štiri za Calcit Volley (17:13), zato je Radovan Gačič vzel še svoj drugi polminutni odmor, ki pa njegovi ekipi ni več pomagal. Neverjetni Brunet je bil še naprej nerešljiva uganka za Ljubljančane, in ko je z asom poskrbel za domače vodstvo z 20:15, se je že nasmihala nova zmaga kamniških odbojkarjev. Po 70 minutah igre je Nikolić končal tekmo, v kateri so Kamničani prevladovali v vseh elementih igre.

  Izjava po tekmi

  Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »V zadnjih štirih tekmah, ki smo jih odigrali, tudi tiste na Slovaškem, se je videlo, da je naša ekipa v vzponu. Pomembno je, da so igralci spet začeli verjeti vase in današnja tekma je bila neverjetna. S takšnim odstotkom v napadu jo je bilo nemogoče izgubiti. Brunet je imel v enem trenutku, izkoristil vseh dvanajst napadov, kar je fantastično. Odlični smo bili tudi na sprejemu, vsakdo je svoje delo opravil odlično. Planinšič je zelo dobro razporejal žoge in vedno našel pravega igralca. Ob tem smo bili odlični v obrambi in za razliko od prejšnjih tekem smo to potem končali s točko. Zadovoljen sem bil tudi s servisom, ki na prejšnjih tekmah ni bil naša odlika. Začeli smo s skok servisom, ki nam ni šel, ko pa smo začeli več uporabljati float, smo naredili velik posel. Toda na to tekmo moramo čim prej pozabiti, jutri bodo imeli igralci le fitnes, potem pa se začenjamo pripravljati na tekmo v Kranju.«