Mariborčanke še naprej brez osvojenega niza proti Kamničankam

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale Novo KBM Branik s 3:0 (18, 19, 20). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 3. februarja, gostovale pri Luki Koper.

  Calcit Volley – Nova KBM Branik  3:0 (18, 19, 20)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Vrenko, Atanasov.

  Calcit Volley: Rituper 5, Gorjup, Radišković 10, Šen 13, Najdič, Hutinski 7, Boisa, Charuk 2, Pucelj 15, Čižman, Banko (L), Gubišić Čabo (L). Trener: Bruno Najdič.

  Nova KBM Branik: Mlakar 13, K. Milošič 1, Kneževič, Štampar 1, Ulrih (L), Lekše, Senekovič, Cikač (L), Farkaš, Ramić 12, N. Milošič 5, Potokar 3, Tišma 5. Trener: Žiga Kos.

  Vse tri dozdajšnje tekme v letošnji sezoni so s 3:0 dobile kamniške odbojkarice, dve v prvenstvu in eno v srednjeevropski ligi. Na prvenstveni lestvici so imele pred nocojšnjim obračunom pred svojimi navijači Kamničanke, ki so v prejšnjem krogu v Novi Gorici izgubile svojo prvo točko, devet točk prednosti. Svojo prednost pred bankirkami so po novi zmagi le še povečale in do potrditve prvega mesta po rednem delu prvenstva potrebujejo le še zmago. V drugem in tretjem nizu so Mariborčanke celo vodile, toda bolj, kot sta se niza bližala h koncu, boljše so bile kamniške odbojkarice, ki so dosegle kar 12 asov. Po pet Andjelka Radišković in Maša Pucelj.

  Uvodni niz je bil izenačen le do druge točke, na servis Radiškovićeve in po dveh njenih zaporednih asih pa so Kamničanke povedle s 7:2. Po novem asu, tokrat Asje Šen, je bilo že 11:5 za domačo ekipo, po napaki gostij pa 13:6. Mariborčanke so se z uspešnim napadom Ize Mlakar domačinkam približale na tri točke zaostanka (13:16), vendar so z blokom Lare Rituper kamniške odbojkarice prišle do vodstva z 18:13. Visoke prednosti niso več izpustile iz rok ter ob boljšem servisu, dosegle so štiri ase, prvi niz, ki ga je končala Šenova, zanesljivo dobile.

  V začetku drugega niza so bile Mariborčanke tiste, ki so bile nevarnejše na servisu, posledično so imele Kamničanke veliko težav na sprejemu, tako da so po asu Ise Ramić že uvodoma zaostajale za tri točke (2:5). Čeprav so domačinke hitro prišle na točko zaostanka (5:6), so bankirke s točko Ramićeve pobegnile na 12:7 in šele po polminutnem odmoru Bruna Najdiča so Kamničanke na servis Radiškovićeve ulovile priključek. Po napadu Maše Pucelj so se gostjam približale na točko zaostanka (11:12), Pucljeva, ki je nedavno tega praznovala 18. rojstni dan, pa v tretjem poskusu tudi izenačila na 14:14. Težave gostij so se nadaljevale, kajti po dveh zaporednih asih Pucljeve so zaostajale za dve točki (17:15), zato je njihov trener Žiga Kos vzel še svoj drugi polminutni odmor. Tudi po njem je odlična Pucljeva dosegla še en as in šele Mlakarjeva je spet priborila točko svoji ekipi. Kamničanke vodstva niso več izpustile iz rok, tudi zato, ker so spet popravile svoj sprejem, nevarnejše pa so bile tudi na servisu. Prvo zaključno žogo za vodstvo za 2:0 v nizih je izkoristila Pucljeva.

  Še bolj kot drugi niz so Mariborčanke začele tretjega, ko so na servis Nike Milošič in bloku Mlakarjeve povedle z 8:3. Po polminutnem odmoru domače ekipe je sledila še njihova napaka in šele Pucljeva je z blokom zaustavila niz petih zaporednih mariborskih točk. Mariborčanke so vodile tudi še z 12:6, Radiškovićeva pa je z novim asom, svojim petim, prepolovila zaostanek svoje ekipe (10:13). Toda po bloku Nike Milošič so bankirke spet prišle do večje prednosti (15:10), ki pa ni bila dolgotrajna, kajti na servis Sare Hutinski so se jim domače odbojkarice približale le na točko zaostanka (14:15). Za izenačenje na 16. točki je poskrbela Radiškovićeva, za prvo kamniško vodstvo v tretjem nizu pa Pucljeva (17:16). Vse bolj razpoložena mlada kamniška reprezentantka je z asom svoji ekipi priborila tri točke prednosti (21:18), po asu Lucille Charuk pa je bilo že 23:19 za Calcit Volley. Kamničanke so bile po novi napaki gostij na pragu nove zmage. Tekma se je končala z napako Mariborčank na servisu.

  Izjava po tekmi

  Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Čeprav je bilo spet 3:0, je za nami težka tekma. Skozi
  celotno tekmo smo se mučili, saj v tem trenutku nismo v najboljšem stanju, česar se zavedam,
  sem pa vesel, da smo zmagali. Tudi zato, ker so se dekleta po slabi sobotni tekmi že na vseh
  treningih do današnje tekme zbrale, delale dobro in imele željo po odpravljanju napak. To se
  je danes poznalo tudi na tekmi. Zbranost je bila na dovolj visoki ravni, čeprav so bile tudi
  napake, ker to ni bila tista raven, ki bi si jo želel, se je pa ekipa po že omenjeni sobotni tekmi
  dobro odzvala. Danes smo veliko naredili na svoj servis, česar v Novi Gorici nismo in
  dejansko nas je morda prav servis rešil.«