Boljši tudi od Kanalcev

  Odbojkarji Calcit Volleyja nadaljujejo s pripravljalnimi tekmami na novo sezono, v kateri bodo 2. oktobra v prvem krogu igrali z aktualnim državnim prvakom, Merkur Mariborom. Tokrat so v svoji dvorani v izenačeni tekmi s 3:1 (21, -23, 23, 23) premagali kanalski Salonit Anhovo. V petek bodo Kamničani igrali s Kanadčani, v nedeljo in ponedeljek pa jih čakata še tekmi z nizozemskim Lycurgusom.

  Calcit Volley – Salonit Anhovo 3:1 (21, -23, 23, 23)

  Calcit Volley: Kos 10, Hribar (L), Bregar 18, Purić 3, Kosmina 7, Gasparini 9, Brulec 1, Beravs 1, Plot (L), Pavlović 15, Mujanović 8. Trener: Matija Pleško.

  Salonit Anhovo: Boharev 4, Šarić (L), Jereb, Filiputti 2, Karnel 1, jeklin, Lazar 7, Kavčič 4, Maretič 4, Radosavljević 5, Okroglič (L), Kovačič 3, Vrtovec 9, Ristić 8. Trener: Rade Dačović.

  Kamniški odbojkarji so še vedno v pričakovanju obeh reprezentantov. Medtem ko se jim bo finski Tommi Siirilä pridružil v kratkem, bodo morali na Jana Klobučarja počakati do prihodnjega tedna, saj bo s slovensko izbrano vrsto igral na zaključnem turnirju evropskega prvenstva. Tudi brez njiju pa varovanci Matije Pleška na pripravljalnih tekmah beležijo zmage, vendar kamniškega stratega bolj kot to zanima igra. Sodeč po obračunu s Kanalci, so določene stvari že blizu tega, česar si z Gašperjem Ribičem želita, določene stvari pa bo vsekakor še treba izboljšati.

  Vsi štirje nizi v tekmi s Kanalci so bili izenačeni, kar trije so se končali na razliko, v uvodnem pa so gostje ob vstopu v končnico niza zaostajali le za točko (19:20). Toda po treh točkah Mihe Bregarja so Kamničani prišli do štirih zaključnih žog, drugo je nato izkoristil Diko Purić. Tudi v drugem nizu je kamniška ekipa pred vstopom v končnico vodila z 20:19, vendar je po zaslugi Srečka Ristića, ki je dosegel tri od zadnjih štirih točk Kanalcev, zmaga pripadla gostom.

  V tretjem nizu so bili večinoma v prednosti domači odbojkarji, ki so s točko Danila Pavlovića prišli do vodstva s 24:20. Borbeni Kanalci se niso predali, z blokom Jakoba Kavčiča so se Kamničanom približali le na točko zaostanka, niz pa je nato po polminutnem odmoru končal mladi Nik Mujanović. V četrtem nizu je dolgo bolje kazalo gostom, ki so še vodili z 19:16 in 20:18, na dvajseti točki pa je razpoloženi Bregar, ki se lahko pohvali s kar 76-odstotno učinkovitostjo v napadu in tremi bloki, na 20. točki izid izenačil. V še eni napeti končnici so Kamničani s točko Martina Kosmine prišli do zmage.