Srčnost je magnet za čudeže

  Calcit Volley želi s prodajo dobrodelnega koledarja znova pomagati – tokrat težje pokretnim in nepokretnim oskrbovancem DSO Kamnik.

  Že nekaj let kamniški odbojkarji s prodajo koledarja zbiramo sredstva za dober namen. Letos smo se namenili pomagati starejšim občanom, ki jesen svojega življenja preživljajo v Domu starejših občanov Kamnik. Z zbranimi sredstvi bi jim radi podarili elektronski aparat za terapijo z magnetnim poljem. Omenjeno napravo si v domu prizadevajo kupiti že vsaj deset let, a je bila vedno izven dosega njihovih finančnih zmožnosti.

  Delaj dobro in dobro se ti bo povrnilo. S pomočjo navijačev smo odločeni decembra uresničili dolgoletno željo fizioterapevtov DSO Kamnik. Več kot polovica njihovih oskrbovancev namreč potrebuje najzahtevnejšo zdravstveno nego.

  Številne prednosti magnetoterapije

  Za zdrave ljudi je hoja nekaj povsem samoumevnega in marsikdo se niti ne zaveda, kako pogosto in kako hitro lahko postane težava. Otežena hoja je najpogostejša težava starostnikov. Na dolgi rok vodi v vedno manjšo zmožnost gibanja, posledično v zmanjšano kakovost življenja in pogosto v socialno izolacijo, v skrajnem primeru v nepokretnost.

  Elektromagnetna naprava bi starostnikom z oteženo ali onemogočeno gibljivostjo pomagala pri izboljšanju funkcionalne usposobljenosti, psihofizične kondicije, ohranjanju gibljivosti in vzdrževanju kondicije za kakovostnejše življenje v starosti. Pripomoček bi oskrbovancem omogočil večjo samostojnost pri zadovoljevanju osnovnih življenjskih potreb ter vključevanju v domsko življenje.

  Omenjena naprava je vsestransko uporabna, namenjena lajšanju bolečin v sklepih, bolečin zaradi obrabe sklepov, bolečin v hrbtenici, križu, lajšanju revmatskih obolenj, artritisa, artroze, uporabna je pri zdravljenju zlomov kosti, pri boleznih srca in ožilja, uporablja se za izboljšanje cirkulacije krvi, zmanjšanje stresa, izboljšanje splošnega počutja in dviga energije, pri fibromialgiji in za krepitev imunskega sistema, športniki pa ga pogosto uporabljamo tudi pri rehabilitaciji ob športnih poškodbah.

  Koledar je že na voljo na domačih tekmah Calcit Volley

  Calcitvoci smo rokave zavihali že septembra, ko smo posneli fotografije za nov dobrodelni koledar. Kako je bilo v zakulisju snemanja, si lahko pogledate v videu Making off: Dobrodelni koledar Calcit Volley

  Vsa zbrana sredstva bomo namenili za nakup elektromagnetne naprave. Klubski koledar je na voljo na blagajni vseh domačih tekem v ŠD Kamnik po ceni 10 evrov za izvod.

  KOLEDAR BO NA VOLJO LE ŠE TA TEDEN
  • 14. januar ob 20.00       Calcit Volley [Ž] : ATK Grosuplje           
  • 17. – 19. januar   zaključni turnir Pokala Slovenije

  Iskrena hvala vsem, ki boste s svojimi prispevki pomagali omogočiti kakovostnejše življenje starostnikov v DSO Kamnik.