Kamničani v polfinale pokala

  Odbojkarji Calcit Volleyja so na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije pred svojimi navijači premagali Šoštanj Topolšico s 3:0 (16, 9, 19), s 3:0 (17, 16, 23) pa so slavili tudi pred tednom dni v gosteh. V polfinalu zaključnega turnirja, ki bo 18. in 19. januarja, kraj še ni določen, se bodo pomerili z Mariborom, že v nedeljo, 1. decembra, pa jih v domači dvorani, ob 20.30, v desetem krogu srednjeevropske lige čaka obračun z ACH Volleyjem.

  Calcit Volley – Šoštanj Topolšica   3:0 (16, 9, 19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Jovanovič, Novak.

  Calcit Volley: Pereira 2, Hribar (L), Bregar, Koncilja 6, Hebda, Jordanov (L), Planinc 3, Brulec 3, Kvas 1, Lakner 1, Kotnik 17, Štembergar Zupan 5, Lazar 6, Rotar 6. Trener: Marko Brumen.

  Šoštanj Topolšica: Bevc, Javornik 1, Marovt 2, Robida 5, Plankelj (L), Kafol, Pavič 3, Hodžič 3, Žugić 9, Menih (L), Marušič, Koren 5. Trener: Rade Dačović.

  Čeprav so že na prvi tekmi v Šoštanju kamniški odbojkarji naredili velik korak proti zaključnemu turnirju pokala Slovenije, tudi na povratni tekmi niso ničesar prepustili naključju. V vseh treh nizih so ohranili zbranost ter z boljšim servisom, blokom in napadom brez težav prišli še do druge zmage nad Šoštanjčani.

  Domači trener Marko Brumen je tekmo začel brez Mihe Bregarja in Milosza Hebde, sicer standardnih članov prve šesterke Calcit Volleyja, vendar se njuna odsotnost ni poznala. Do izida 16:12 so gostje še držali korak z domačo ekipo, v končnici pa so Kamničani dosegli štiri zaporedne točke in povedli z 1:0.

  V še večji premoči so bili kamniški odbojkarji v drugem nizu, v napadu je bil razigran Domen Kotnik, na servisu je gostom težave povzročal predvsem Luka Lazar, vse to pa jim je prineslo vodstvo s 16:7. Do konca niza so Šoštanjčani dosegli le še dve točki, drugi osvojeni niz pa je tudi pomenilo, da so se Kamničani že uvrstili med štiri najboljše ekipe slovenskega pokalnega tekmovanja. V zadnjem nizu je Brumen še nekoliko premešal postavo, kar so gostje izkoristili, vodili z 8:7 in 16:14, toda pred vstopom v končnico je bilo že 21:17 za domačine. S tem pa je bila tekma dokončno odločena.

  Ob Kamničanih so se v polfinale uvrstili tudi Mariborčani, ki so izločili Krko, obe ekipi pa si bosta stali na nasprotni strani mreže v polfinalu. Drugi polfinalni par pa bo ACH Volley, ki je bil boljši od Salonita ter Hiša na kolesih Triglav z dvema zmagama proti Panviti Pomgradu.

  V petek bodo svojo prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije igrale tudi branilke naslova, odbojkarice Calcit Volleyja, ki bodo ob 18.30 gostile Ankaran.