Jutri končni obračun za pokalni polfinale

    V taboru odbojkarjev Calcit Volleyja so po dveh zaporednih zmagah v srednjeevropski ligi, v kateri so spet tik pod samim vrhom, in zmagi nad Šoštanjem Topolšico v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, spet nekoliko lažje zadihali. Toda čeprav so v Šoštanju domačega prvoligaša premagali s 3:0 (17, 16, 23), tudi na sredini povratni tekmi, ki se bo začela ob 20. uri v kamniški športni dvorani, ne bodo ničesar prepustili naključju.

    Šoštanjčani so tudi po devetem odigranem krogu še naprej edina ekipa v 1. DOL za moške, ki še ni okusila slasti zmage, vendar so pošteno zapretili Salonitu, ki je resda slavil s 3:0, vendar sta se zadnja dva niza končala na razliko. Zavedajoč se, da so v pokalnem tekmovanju presenečenja pogosta, kamniški odbojkarji, ki jih v nedeljo čaka večni derbi z ACH Volleyjem, nikakor ne nameravajo podcenjevati gostov iz Šoštanja. Dejstvo je, da je kakovost na strani kamniške ekipe, a bo to potrebno potrditi tudi na parketu. Hkrati bo to tudi priložnost, da trener Marko Brumen priložnost spet ponudi igralcem, ki so do zdaj igrali nekoliko manj, kajti že v nedeljo njegove varovance čaka veliki obračun z aktualnimi slovenskimi državnimi prvaki.

    V primeru zmage bi Kamničani v polfinalu zaključnega turnirja najverjetneje igrali z Mariborom, ki je na prvi četrtfinalni tekmi v gosteh premagal novomeško Krko s 3:1. Blizu zaključnega turnirja sta tudi ACH Volley, ki je bil doma s 3:0 boljši od kanalskega Salonita, medtem ko je Hiša na kolesih Triglav v gosteh s 3:1 premagala Panvito Pomgrad. Vse tekme bodo na sporedu v sredo, 27. novembra.

    V petek bodo svojo prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije igrale tudi branilke naslova, odbojkarice Calcit Volleyja, ki bodo ob 18.30 gostile Ankaran. V prvi ženski četrtfinalni tekmi slovenskega pokalnega tekmovanja je Nova KBM Branik v Novi Gorici s 3:2 premagala GEN-I Volley, v sredo se bosta v dvorani OŠ Valentin Vodnik pomerili ekipi Krima in Luke Koper, v četrtek pa bo druga ekipa Nove KBM Branik gostila SIP Šempeter.