Sproščeno proti Novogoričankam

  Odbojkarice druge ekipe Calcit Volleyja se bodo v 13. krogu 1A. DOL za ženske v soboto, 26. januarja, ob 16.30 v športni dvorani Kamnik pomerile z GEN-I Volleyjem. Trenutno drugouvrščena ekipa državnega prvenstva bo v tem obračunu seveda v vlogi favorita, kamniške princeske pa si predvsem želijo uživati v igri in priti do čim večjega števila točk.

  Minulo nedeljo so mlade Kamničanke, ki so bile močnejše še za Evo Pogačar in Anjo Zorman, članicami prve ekipe Calcit Volleyja, v finalu mladinskega državnega prvenstva doživele hladen tuš. Z ekipo, ki navdušuje z igrami v prvi članski ligi, so napadale naslov državnih prvakinj, a se jim na koncu ni izšlo. V finalu so morale priznati premoč Nove KBM Branika.

  »Pritisk je bil zagotovo prisoten, vendar to ni bil glavni razlog našega poraza. Še zdaj ne vem, kje se je zalomilo, saj smo se na finalni turnir dobro pripravile, je pa res, da tudi sreča ni bila na naši strani. Že po prvem izgubljenem nizu se je poznala izgubljena moč, imele smo velik padec zbranosti, in čeprav smo se želele vrniti v igro, nam to nikakor ni uspelo. Pomembno je, da vsaka igralka pri sebi ve, kdaj je dala svoj maksimum. Vem, da smo sposobne igrati veliko bolje, kot smo igrale v finalni tekmi, po drugi strani pa velja priznati, da so Mariborčanke tudi v mlajših selekcijah zelo odločne in tehnično dobro podkovana ekipa, ki je nikoli ne smeš podcenjevati,« se je Manja Jerala, blokerka Kamničank, dotaknila finala mladinskega državnega prvenstva.

  Praznih rok so varovanke Francija Obolnarja ostale tudi pred slabimi štirinajstimi dnevi, ko so v svoji dvorani gostile Ankaran Hrvatine, ekipo, s katero so v boju za sedmo mesto. Pred to tekmo so Kamničanke Ankarančanke izločile v četrtfinalu Pokala Slovenije, boljše od njih pa so bile tudi v uvodu državnega prvenstva.

  »Z Ankarančankami se to sezono dokaj pogosto srečujemo, vendar se je do zdaj vedno obrnilo v našo korist. Na zadnji tekmi se nam je res zalomilo, od posameznic se je pričakovalo več, sicer se pa na zadnjih nekaj tekmah nismo ravno izkazale. Velikokrat sem že slišala, da je bilo tako zaradi finalnega turnirja mladinskega državnega prvenstva, vendar nas to, ne glede na to, kako pomemben je bil za nas, ne bi smelo vreči iz tira. Zame to ni opravičilo za slabo igro celotne ekipe. V nadaljevanju sezone bomo vsekakor morale dvigniti raven svoje igre,« se je zadnjih nekoliko slabših predstav dotaknila Jerala.

  V soboto si proti Novogoričankam, ki so vsaj začasno prvo mesto prepustile Mariborčankam, ki so svojo tekmo 13. kroga odigrale že v sredo, Kamničanke realno težko nadejajo točk, bo pa to lepa priložnost, da se sprostijo in začnejo uživati v igri. Tako kot so uživale v prvem delu sezone. »Tudi ta tekma bo kot vse druge, še ena prijetna izkušnja za vse mlade igralke. Upam, da bomo spet pokazale svojo igro, kot smo jo kazale na začetku sezone, da bo vsaka igralka opravila svoje delo in da bomo zaigrale kot ekipa. O zmagi nad GEN-I Volley niti ne razmišljam, želim si le, da bi v vsakem nizu dale svoj maksimum, da bi osvojile čim več točk in da bi predvsem uživale v igri,« je želja mladinske reprezentantke Slovenije, ki je v letošnji sezoni že nekajkrat opozorila nase v dresu Calcit Volleyja.

  Pari tekem 13. kroga 1A. DOL za ženske

  Sreda, 23. januar: Nova KBM Branik – Formula Formis 3:1 (14, -23, 20, 17); petek, 25. januar: Ljutomer – Calcit Volley (ŠD ŠIC Ljutomer,19.00), sobota, 26. januar: Calcit Volley II – GEN-I Volley (ŠD Kamnik, 16.30), Luka Koper – SIP Šempeter (OŠ Koper, 18.00), Roto-Kema Puconci – Ankaran Hrvatini (ŠD Ekonomska šola, 18.00).

  Komentarji