Po izenačenem uvodnem nizu vse v znamenju Kamničanov

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v 13. krogu 1. DOL za moške v gosteh premagali Hoče s 3:0 (28, 15, 14). Že jutri se bodo ob 19. uri Kamničani v osmem krogu srednjeevropske lige v Zwettlu pomerili z domačo ekipo Union Raiffeisen Waldviertel.

  Hoče – Calcit Volley  0:3 (-28, -15, -14)

  Hoče – VŠD Hoče, gledalcev 150, sodnika: Novak (Dvor), Kern (Kranj).

  Hoče: Cafuta 2, Crnjanski 14, Klinc (L), Šijanec 9, Drvarič 1, Kolman, Špindler, Lobnik, Franc, Repa (L), Berglez 6, Šikanić, Filipaš 11. Trener: Drago Cveček.

  Calcit Volley: Hribar (L), Bregar 9, Jereb 3, Ratek 2, Vidmar 11, Babkov 12, Štalekar 8, Lakner 2, Kotnik, Štembergar Zupan 11, Ivković. Trener: Aleš Hribar.

  Le dva dni po zmagi nad madžarsko Kazincbarciko so kamniški odbojkarji v tekmi 13. kroga 1. DOL za moške gostovali v Hočah. Kamničani so vpisali nove tri točke, s katerimi so, vsaj začasno, na drugem mestu prvenstvene lestvice, prehiteli Maribor. Vendar za četo Aleša Hribarja še ni počitka, kajti že jutri jih v srednjeevropski ligi čaka zadnja preizkušnja pred torkovo prvo tekmo četrtfinala pokala Challenge v Monzi.

  V izenačenem uvodnem nizu se varovanci Aleša Hribarja nikakor niso mogli odlepiti od domače ekipe, ki je po bloku Andreja Štembergarja Zupana že vodila za štiri točke (13:9), a so Hočani z blokom Cafute izid že na 13. točki izenačili. Šijanec je poskrbel tudi za vodstvo domačinov z 18:16, ki pa ni dolgo trajalo, saj so Kamničani z dvema zaporednima točkama izid hitro izenačili (18:18). V napeti končnici, v kateri so prvi do zaključne žoge prišli gostje, so svojo priložnost za vodstvo z 1:0 imeli tudi domači odbojkarji. V napadu je bil uspešen Miomir Crnjanski, zadnjo točko v tem nizu pa je dosegel Babkov.

  Drugi niz je bil izenačen le do šeste točke, nato pa so Kamničani z blokom Matije Jereba povedli z 8:6, na servis organizatorja igre Calcit Volleyja pa so po uspešnem napadu Andreja Štembergarja Zupana domačinom pobegnili že za šest točk (14:8). Tudi v nadaljevanju niza kamniška ekipa ni dovolila preobrata, kajti ob boljši igri v napadu, s svojimi lastnimi napakami so jim delno pomagali tudi domačini, so po zaslugi Saše Štalekarja izkoristili že svojo prvo zaključno žogo.

  Nekoliko bolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so domačini za gostujočo ekipo pri izidu 8:9 še zaostajali za točko, toda z delnim izidom 7:2 je bilo njihovih upov vsaj za častni niz konec. Z boljšo igro v bloku in na servisu so Kamničani obdržali prednost petih točk (16:11), prednost petih točk pa so imeli tudi ob vstopu v končnico niza (19:14). Na servis kapetana Primoža Vidmarja so dosegli šest zaporednih točk, zadnji dve Miha Bregar in Dmitrij Babkov.

  Takoj po tekmi v Hočah so odbojkarji Calcit Volleyja odpotovali v Zwettel.

  Izjava po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »V prvem nizu so domačini igrali zelo dobro, z minimalnim številom lastnih napak, medtem ko smo jih mi naredili preveč, zato je tudi prišlo do napete končnice. Na srečo smo jo vseeno dobili, v nadaljevanju pa smo popravili servis, hkrati tudi igro v bloku, kar nam je prineslo zmago. Resda so Hoče zadnje na lestvici, vendar v njihovi dvorani ni lahko priti do zmage. Verjetno bo veliko težje do nje priti jutri v Zwettlu, saj Waldviertel predvsem doma igra zelo dobro. Ne nazadnje so ACH Volleyju odvzeli dva niza, v sredo enega, enega so v naši dvorani odvzeli tudi nam, tako da gre zagotovo za dobro ekipo. Morali se bomo pošteno potruditi, če bomo želeli priti do nove zmage. Njihov sistem igre poznamo, poznamo tudi igralce, upam le, da se nam bo v tako kratkem času uspelo regenerirati.«

  Komentarji