Dober odpor favoriziranim Novogoričankam

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 13. kroga 1A. DOL za ženske izgubile proti GEN-I Volleyju z 1:3 (-22, -17, 27, -10). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v petek, 1. februarja, v gosteh igrale proti ekipi SIP Šempeter.

  Calcit Volley II – GEN-I Volley  1:3 (-21, -17, 27, -10)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Milojević, Zajec (oba Ljubljana).

  Calcit Volley II: Krašovec 11, Špoljarič (L), Topič, Šeme, Lužovec 15, Javornik 1, Juhant, Bošeska, Žužek 3, Zatković 24, Sitar 2, Jerala 5, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

  GEN-I Volley: Kovačić 8, T. Blažič ( L ), Ferlinc, Zbičajnik, Perić 5, Zaplotnik, Lucas 2 Velikonja Grbac 14, Kolbl 1, P. Blažič 18, Lipicer Samec, Zampedri (L), Grudina 12, Ščuka 22.Trener: Vasja Samec Lipicer.

  Po hladnem tušu, ki so ga odbojkarice druge ženske kamniške ekipe doživele minulo nedeljo v finalu mladinskega državnega prvenstva, so zdaj svoje misli popolnoma preusmerile v člansko prvenstvo, kjer bodo v nadaljevanju sezone skušale osvojiti najmanj osmo mesto. S tem bi si tudi v prihodnji sezoni zagotovile igranje med najboljšimi slovenskimi klubi. Z igro, ki so jo v prvih treh nizih prikazale proti Novogoričankam, bo ta cilj zagotovo uresničljiv.

  Domače odbojkarice so hrabro vstopile v dvoboj z novogoriško ekipo, ki se je med tednom tako kot prva kamniška ekipa, uvrstila v četrtfinale pokala Challenge. Ob dobrem servisu in pogumni igri v napadu so s točko Špele Lužovec še vodile s 13:11, z asom Isabel Kovačić pa so gostje izid na trinajsti točki izenačile. Lana Ščuka je poskrbela za prvo novogoriško vodstvo s 17:16. V nadaljevanju niza so Kamničanke popustile na sprejemu, kar so izkušenejše Novogoričanke izkoristile in prišle do petih točk prednosti (22:17). Kamničanke se niso predale in po točki Zale Krašovec prišle do dveh točk zaostanka (21:23), vse dvome pa je razrešila Tina Grudina.

  S točkama Zale Krašovec in Špele Lužovec so varovanke Francija Obolnarja na začetku drugega niza povedle s 6:3, a so po njihovi lastni napaki Novogoričanke izid na šesti točki že izenačile. Do desete točke sta bili ekipi še skupaj, na servis Lane Ščuke pa so se Novogoričanke odlepile za tri točke (10:13), česar domačinke navkljub borbenosti in želji niso več nadomestile. Niz se je končal z lastno napako domače ekipe.

  Tudi začetek tretjega niza je pripadel kamniškim princeskam, ki so na servis Lane Žužek s točko Eve Zatković povedle s 3:0. Njihovo veselje je bilo kratkotrajno, kajti na četrti točki je Tina Grudina izid izenačila, z blokom Lane Ščuke pa je GEN-I Volley prišel do treh točk prednosti (8:5). Na servis še ene nekdanje igralke Calcit Volleyja, Pie Blažič, so Novogoričanke dosegle še pet zaporednih točk. Vendar se Kamničanke niso kar tako sprijaznile s porazom, saj so se na servis Žive Javornik in uspešnim napadom Špele Lužovec gostjam približale le na dve točki zaostanka (17:19), s točko Eve Zatković le še na točko (21:22). Špela Lužovec je z asom izničila tretjo zaključno žogo gostij (24:24), Manja Jerala pa je celo Kamničankam priborila prvo (27:26), drugo je nato izkoristila Špela Lužovec.

  Izgubljeni niz je razjezil gostujočo vrsto, ki je s točko Pie Blažič povedla z 8:3, z blokom Lane Ščuke pa 10:4. Franci Obolnar je vzel polminutni odmor, toda tudi po njem so Novogoričanke dosegle še dve točki, visoke prednosti pa tokrat niso več izpustile iz rok. Kamničanke so se sprijaznile s porazom, popustila je zbranost v vseh elementih igre, zadnjo točko na tekmi pa je dosegla Tina Grudina.

  Izjavi po tekmi

  Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Igra sicer ni bila slaba, napetosti v ekipi pa se poznajo tudi na igrišču, ko prihaja do položajev, ko ne vemo, katera igralka bi morala iti na žogo. Te napetosti moramo v bližnji prihodnosti sprostiti, ko bomo igrali sebi primerljivim nasprotnicam. Sposobni smo igrati na višji ravni, danes smo v prvih treh nizih držali sprejem, v četrtem smo v tem elementu igre padli. Ženska odbojka je včasih res čudna.«

  Vasja Lipicer Samec, trener GEN-I Volleyja: »Imamo širok kader, vem, da si vse želijo igrati, danes pa se je, podobno kot v Šempetru, potrdilo, da si vse tega ne zaslužijo. Ne vidim razloga, da bi do konca sezone menjaval postavo, vsaka od igralk ima svojo zgodbo v glavi, nekaterim rezultat ni osnoven. Kamničankam čestitke, ker so se borile, zasluženo prišle do niza, mi pa smo tudi prišli do določenih odgovorov.«

  Komentarji