V okrnjeni zasedbi do novih treh točk

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v zadnji tekmi 12. kroga 1A. DOL za ženske doma premagale Formis s 3:1 (19, -19, 10, 15). Že v četrtek bodo v dvorani OŠ Stranje v 13. krogu gostile SIP Šempeter. Tekma se bo začela ob 18.30.

  Calcit Volley – Formis  3:1 (19, -19, 10, 15)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Novak (Dvor).

  Calcit Volley: Kotnik 12, Mihevc 12, Pogačar 1, Š. Marušič, Vovk 8, Zatković 22, Janežič (L), Charuk, Kaker 9. Trener: Gregor Rozman.

  Formis: Bavdaž 7, Keglevič 2, Ertl, Radanović 8, Zupan (L), Godec, Detiček 1, Gradišnik Klajnšček 10, Pravdič (L), Štampar 9, Šalamun 12, Halužan Sagadin. Trener: Zoran Jerončič.

  Le dva dni potem, ko so si Kamničanke zagotovile nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, so v zadnji tekmi 12. kroga 1A. DOL za ženske gostile Formis, ki je v Kamnik prišel z novim trenerjem, Zoranom Jerončičem. Tudi brez obolelih Olivere Brulec Kostić in Polone Marušič, ki sta manjkali že v soboto, pa Manje Jerale in Katje Mihalinec, so domačinke prišle do treh točk, čeprav so si v drugem nizu »privoščile« manjši padec v igri, na srečo brez posledic.

  Do prve občutnejše prednosti v uvodnem nizu so domače odbojkarice prišle s prvim tempom Tine Kaker (8:5), po asu Nine Kotnik pa je bilo 12:8. Ko je bila v napadu uspešna še Katja Mihevc, so gostje iz Rogoze zaostajale za pet točk (12:17), vendar s tem niz še ni bil odločen. Z asom Kaje Keglevič so gostje svoj zaostanek znižale na točko, po uspešnem napadu Taje Gradišnik Klanjšček pa so izid na 17. točki celo izenačile. Za mirno končnico je s svojimi servisi poskrbela Katja Mihevc, ki je z dvema asoma tudi končala uvodni niz.

  Ko so v drugem nizu domače odbojkarice z asom Eve Zatković povedle z 9:4, je vse kazalo na njihovo gladko zmago tudi v drugem nizu, toda po polminutnem odmoru Zorana Jerončiča je prišlo do preobrata. Gostje so z asom Keglevičeve izid na 12. točki izenačile, s tremi zaporednimi točkami Ronje Štampar pa je Formis domačinkam pobegnil za štiri točke (16:12). Do konca niza je bilo vse v znamenju gostujočih odbojkaric, ki so z uspešnim napadom Sare Radanović prišle do izenačenja v nizih.

  Po izgubljenem nizu so Kamničanke le prikazale boljšo igro, predvsem pa niso več podcenjevale gostij. Po napadu Tine Kaker so jim pobegnile za štiri točke (9:5), v še večjih težavah pa so bile formiske po bloku Eve Pogačar (13:5). Čeprav je Jerončič vzel še svoj drugi polminutni odmor, to ni zaustavilo domače ekipe, ki je na servis Nine Kotnik dosegla osem zaporednih točk za vodstvo s 24:9. Drugo zaključno žogo je nato izkoristila Ana Marija Vovk.

  Tudi v tretjem nizu so domače odbojkarice hitro prišle do prednosti, prevladovale so v vseh elementih igre, medtem ko so imele gostje nemalo težav s sprejemom servisa. Razpoložena Eva Zatković je soigralke popeljala do vodstva z 10:5, spet pa je bila Kotnikova tista, ki je s servisi poskrbela za neulovljivo prednost svoje ekipe. Na servis je prišla pri izidu 13:9, tudi s tremi asi pa je bila najbolj zaslužna za vodstvo Kamničank z 19:9. Tekma je bila s tem dokončno odločena, prav Kotnikova pa je tudi potrdila nove tri točke kamniške ekipe.

  Izjavi po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Na našo igro v prvih dveh nizih nimam komentarja. Preprosto si tako slabe igre ne bi smeli dovoliti. V tretjem in četrtem nizu je bil pristop boljši, temu primerna je bila tudi igra, me pa skrbijo bolezni, saj je zdaj zbolela še Leja Janežič.«

  Zoran Jerončič, trener Formisa: »Zadovoljen sem s prikazano igro v prvih dveh nizih, nato pa smo bili kar naenkrat že preveč veseli. Glede na to, da imamo mlado ekipo, večinoma so še kadetinje, smo na trenutke igrali dobro in lahko zremo v prihodnost z optimizmom. Na določenih stvareh bomo morali še veliko delati, predvsem na sprejemu, ampak naše pomembne tekme šele prihajajo v zeleni skupini, ko bomo igrali proti sebi enakovrednim ekipam.«