Državne prvakinje prepričljive tudi proti Ankaranu

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagale Ankaran s 3:0 (17, 14, 16). V prihodnjem krogu bodo varovanke Bruna Najdiča v soboto, 25. novembra, ob 17.30, doma igrale z Luko Koper, že v sredo, 22. novembra, pa bodo v Linzu, ob 18.30, igrale tekmo v srednjeevropski ligi.

  Ankaran – Calcit Volley  0:3 (-17, -14, -16)

  Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, gledalcev 80, sodnika: Vrenko, Zajec.

  Ankaran: Strgar (L), Bednjanič (L), Korpnik, Grbas, Labinjan 2, Stikić 4, Forštnarič 1, Kolenc, Valenčič 1, Jurič 5, Pickering 3, Jurič 3, Pangerc, Zolota 1. Trener: Ivica Radočaj.

  Calcit Volley: Rituper 11, Gorjup, Radišković 15, Šen 5, Najdič 3, Hutinski 8, Boisa 1, Pucelj 12, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  Kamniške odbojkarice so med tednom v ljubljanski dvorani Tivoli v svoji drugi tekmi lige prvakinj morale priznati premoč poljske ekipe Grot Budowlani Lodž, vendar po dobri igri. Dobro igro so prikazale tudi na gostovanju v Kopru, kajti navkljub kakovostni razliki so od prve do zadnje točke ohranile osredotočenost na tekmo, čeprav so naredile tudi veliko lastnih napak in niti v enem trenutku domači ekipi niso dovolile, da bi ogrozile njihovo zmago.

  Na servis Sare Najdič so kamniške odbojkarice v prvem nizu povedle s 3:0, že na tretji pa so domačinke po njihovi lastni napaki izid izenačile. Do izida 8:9 so nato Ankarančanke še držale korak s Kamničankami, ki so do odločilne prednosti spet prišle na servis Najdičeve. Prav po njenem asu je bilo že 15:8 za Calcit Volley. Tudi v nadaljevanju niza se slovenske državne prvakinje niso zaustavile in po točki svoje kapetanke Andjelke Radišković so brez večjih težav dobile uvodni niz.

  Tudi v drugem nizu so gostje nadaljevale na podoben način, kot so končale prvega. Z blokom Maše Pucelj so povedle s 6:2, po asu Najdičeve z 10:5 in po asu Radiškovićeve in napadu Pucljeve s 14:7. Visoko vodstvo ni zaustavilo kamniške ekipe, ki je s tremi zaporednimi bloki, zadnjega je dosegla Lara Rituper, Ankarančankam pobegnila že za dvanajst točk (21:9). Kamničanke so zadnjo točko v drugem nizu dosegle po napaki domače ekipe.

  V tretjem nizu so domače odbojkarice po zaostanku treh točk (5:8) z asom Amande Pickering izid še izenačile na 8:8, vendar je bila po delnem izidu 8:1 za Calcit Volley tekma bolj ali manj odločena. Visokega vodstva Kamničanke niso več izpustile iz rok, prevladovale so v vseh elementih igre, tekma pa se je končala po dveh lastnih napakah Ankarančank.

  Izjava po tekmi

  Bruno Najdič, trener Calcit Volley: »Do osme točke v prvem in tretjem nizu smo bili še skupaj, nato pa smo imeli tekmo ves čas pod nadzorom. Pristop deklet je bil takšen, kakršnega si vedno želim. Sicer ni bilo vse idealno, smo pa odigrali korektno tekmo, na dobri ravni, kajti tekme v tej dvorani je proti Ankaranu vedno težko gostovanje. Vesel sem, da so s pristopom in kakovostjo na igrišču tekmo gladko dobile.«