Še drugič v šestih dneh Dobljane premagali v tie-breaku

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi prvega kroga turnirja srednjeevropske lige v športni dvorani Kamnik premagali SK Zadrugo Aich/Dob s 3:2 (-21, 19, 16, -19, 10). V drugi tekmi se bosta pomerili ekipi Ribole iz Kaštele in Spartaka Myjave. Kamničane jutri, ob 17.30, čaka tekma z ekipo iz Kaštele, ob 15.00 pa se bosta pomerili ekipi SK Zadruge Dob in Spartaka Myjave.

  Calcit Volley – SK Zadruga Aich/Dob 3:2 (-21, 19, 16, -19, 10)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Adler, Horvath (oba Madžarska).

  Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 25, Vinkovič 10, Lazar, Okorn, Klobučar 5, Košenina (L), Arsenoski 6, Okroglič 11, Sosa Sierra, Aponza 12, Pavlović 9. Trener; Matija Pleško

  SK Zadruga Aich/Dob: Raineer, Pitakoudis, Kopschar 4, Steiner (L), Bakiri 4, Aspiotis 25, Kratz 6, Kaibald 5, Szabo 15, Ščerbakov 2, Kitzinger, Madjunkov 6. Trener: Zoran Kedačič.

  Manj kot teden dni po povratni tekmi prvega kroga pokala CEV so seKamničani in Dobljani srečali še v srednjeevropski ligi, ki bo v letošnji sezono potekala po turnirskem sistemu. Obe dozdajšnji letošnji tekmi so dobili Kamničani, ki so dobro formo potrdili tudi s petkovo zmago v državnem prvenstvu, medtem ko SK Zadruga Aich/Dob minuli konec tedna v domačem prvenstvu ni igrala.

  V izenačenem prvem nizu so bili večinoma za točko v prednosti gostje, ki so po napadu Filipa Madjunkova prvi pobegnili za dve točki (10:8). Z asom Nika Mujanovića so Kamničani drugič na tekmi povedli, prvič pri izidu 6:5, vendar so Dobljani po zaslugi dobrih servisov, s katerimi resda niso dosegali neposrednih točk, pred vstopom v končnico niza spet prišli do dveh točk prednosti (17:19). Mladi Mujanović je z novim asom izid izenačil na 19:19, v končnici pa se je razigral Anastasios Aspiotis, tudi po zaslugi dobrih servisov Redija Bakirija, Dob pa je prišel do štirih točk prednosti (24:20). Do vodstva z 1:0 v nizih je prišel po napaki domačih na servisu.

  V drugem nizu so Kamničani zmanjšali število lastnih napak, nevarnejši so bili tudi na servisu, bolj natanačni v napadu. Na peti točki sta bili ekipi še skupaj, s petimi zaporednimi točkami pa so slovenski podprvaki prvič na tekmi prišli do občutnejše prednosti. Dobljani so se jim po polminutnem odmoru še približali na tri točke zaostanka (10:13), toda s tremi zaporednimi točkami so domači odbojkarji prišli do nove najvišje prednosti na tekmi. Ko so na servis Mujanovića gostom pobegnili na 20:12, je bil niz, ki ga je končal Daniel Aponza, odločen.
  Tudi začetek tretjega niza je pripadel domači ekipi, spet pa je bil Mujanović tisti, ki je s svojimi servisi spravljal v težave gostujoče sprejemalce. Po njegovem asu in bloku Aponze so Kamničani povedli s 7:3, Zoran Kedačič pa je že moral poseči po polminutnem odmoru, ki pa ni spremenil razmerja moči na igrišču. Z blokom in uspešno odigranim prvim tempom je Uroš Pavlović poskrbel za plus šest (11:5), Dino Vinkovič pa z lepo zaključenim napadom na plus sedem (19:12). Čeprav je Kedačič vzel še svoj drugi polminutni odmor, se je ob vrnitvi na taraflex z asom izkazal še Aponza, prednost osmih točk pa je Kamničanom zagotavljala mirno končnico.
  Kamniški odbojkarji so dobro odprli tudi četrti niz, v katerem so z napadom Mujanovića pobegnili za tri točke (6:3), vendar so Dobljani z dvema zaporednima asoma Arwina Kopscharja pripravili preobrat za njihovo vodstvo z 9:8. S polminutnim odmorom je tokrat reagiral Matija Pleško,
  toda Kopschar je dosegel še en as, v napadu pa je bil nato za goste uspešen še Alpar Szabo. V še večjih težavah so bili Kamničani po novem asu gostov, tokrat Johannesa Kratza, in zaostanku petih točk (11:16). Ob slabem servisu, kar trije zaporedoma so končali v mreži ter nekaj lastnih napakah, se domača ekipa na manj kot štiri točke nikoli ni približala. Dobljani so s tretjo zaključno žogo izenačili izid v nizih.
  V še drugi tie-break v šestih dneh so boljše vstopili domači odbojkarji, ki so z asom Miloša Arsenoskega povedli z 2:0, z dvema zaporednima napadoma Mujanovića pa s 5:1. Veliko zaslug za kamniško vodstvo je imel s svojimi servisi tudi Vinkovič, ki je z asom poskrbel za vodstvo s 6:1. Prednost petih točk so Kamničani ohranili tudi ob menjavi strani. Gostje so takoj o menjavi strani še prišli na tri točke zaostanka, vendar je bilo to bolj ali manj vse z njihove strani, kajti po točki Vinkoviča je bilo že 13:7 za Calcit Volley. Zmago domači ekipi je zagotovil Mujanović.
  Izjavi po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: “V četrtem nizu so Dobljani, podobno kot v prvem, pritisnili s servisom, tako da smo imeli potem slabše rešitve v napadu. Še enkrat več se je pokazalo, da ima Dob zelo neugodno ekipo, ki veliko rotira in včasih jim uspe, da s to rotacijo igralcev, predvsem na sprejemu, spremenijo ritem igre. Danes smo igrali dobro na servisu, morda malo slabše v bloku, še zlasti na Aspiotisu in to se je potem poznalo na rezultatu. Srednjeevropsko ligo smo si želeli začeti z zmago, to smo dosegli, je pa res, da smo nasprotniku prepustili točko. Vseeno sem videli veliko pozitivnih stvari, ena od teh je tudi igra, ki jo je prikazal Vinkovič, ki je zamenjal rahlo poškodovanega Klobučarja.”

  Zoran Kedačič, trener SK ZAdruge Aich/Dob: “Ni ravno enostavno igrati proti ekipi, proti kateri igraš že tretjič v manj kot dveh tednih. Vidi, se, da se med sabo dobro poznamo, da smo se drug na drugega dobro pripravili. Mi smo nekoliko preveč nihali v igri, sploh v začetkih nizov in ko so Kamničani enkrat prišli do štirih, petih točk prednosti, jih je težko uloviti. Predvsem pa to velja za peti niz, ki se igra samo do 15. točke.”

  Galerija Klemna Brumca s tekme je na povezavi.