Spartak bo doma nevarnejši, kot je bil v Kamniku

  Odbojkarji Calcit Volleyja so prvo od petih zaključnih žog za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige opravili na najboljši možni način, z zmago proti neposrednemu konkurentu, zagrebški Mladosti. To je bila tudi njihova zadnja domača tekma, vse preostale štiri bodo igrali v gosteh. Prvo že v sredo, ob 18. uri, ko bodo v 17. krogu v Myjavi na Slovaškem igrali proti Spartaku.

  Čeprav morda tekma proti Zagrebčanom ni bila na najvišji ravni, so kamniški odbojkarji, z izjemo drugega niza, ko so v končnici zapravili vodstvo z 22:19, zanesljivo prišli do zmage. Razveseljivo je, da tudi po visokem vodstvu v prvem in četrtem nizu niso popustili in tekmecu niti v enem trenutku niso dovolili, da bi se jim približal.

  »Skušamo se naučiti, da takrat, ko je nasprotnik z eno nogo že na tleh, igramo še z večjo vnemo, bolj zbrano. Malo smo padli v drugem nizu, ki smo ga že vodili, toda če potegnem črto, smo odigrali solidno tekmo in prišli do lepe zmage proti dobro vodeni ekipi,« je bil s sobotno zmago zadovoljen Matija Pleško, trener kamniških odbojkarjev.

  Čeprav Mladost slovi kot ekipa, ki je odlična v bloku in ima izredno nevarnega korektorja Borisa Buša, so bili bolj prepričljivi v bloku Kamničani, prav tako pa so Buša pustili le pri enajstih točkah ob njegovi 30-odstotni učinkovitosti v napadu. S petimi bloki se je izkazal Tommi Siirilä, ki je bil ob tem še stoodstoten v napadu, dosegel pa je tudi tri ase in bil celo najbolj učinkovit igralec kamniške ekipe.

  »Mislim, da je razlog naše dobre igre v bloku, da smo se dobro pripravili na tekmo. Ena od ključnih stvari je bila, da se Buša ne razigra in veseli me, da smo ostali v svoji nameri. Čeprav je Siirilä odigral dobro tekmo, je bila to spet ekipna zmaga, nekaj rotacij je bilo, svoje so dodali tudi igralci s klopi in mislim, da je bila borbenost na zadovoljivi ravni.«

  S to zmago so Kamničani ostali v igri za uvrstitev na zaključni turnir, kjer je prostora le še za eno mesto, kajti ACH Volley, Merkur Maribor in SK Zadruga Aich/Dob kot domačin, so si mesto na njem že zagotovili. Če bodo želeli, da bo bolj ali manj vse odvisno od njih samih, bodo morali priti še do štirih zmag. Najprej že v sredo v Myjavi. Spartak je trenutno pri treh zmagah iz enajstih tekem, toda v drugem delu sezone Slovaki igrajo bolje, ob tem ne smemo pozabiti, da Kamničane na dan tekme čaka še skoraj 600 km dolga pot do Myave.

  »Vsekakor Spartak ni naivna ekipa. Čaka nas dolga pot, tako da nam ne bo lahko. Toda moramo se osredotočiti le na svojo igro, skušati biti v vsaki tekmi čim boljši in če bo pristop pravi, bo tudi rezultat prišel. Še naprej je vse v naših rokah,« je pred odhodom na Slovaško še dejal Pleško.