V mali odbojki obe kamniški ekipi začeli s tekmovanjem v prvi ligi

  V mali odbojki sta bila v novem letu odigrana že dva turnirja v 1. ligi. Na prvem, v dvorani OŠ Stranje, so deklice Calcit Volleyja obe tekmi izgubile, več uspeha pa so imeli na ljubljanski OŠ Vrhovci, kjer so zabeležile zmago in poraz. Več uspeha so imeli dečki Calcit Volleyja, ki so po dveh odigranih turnirjih pri dveh zmaga in enim porazom.

  Na prvem turnirju v Stranjah so bile varovanke Danijela Habjana v oslabljeni zasedbi, predvsem se jim je poznala odsotnost kapetanke Ajde Hribar, kar se je na koncu poznalo tudi na rezultatu. V prvi tekmi je bil z 2:0 (11, 23) boljši Vital Ljubljana I, v drugi pa so jih z 2:1 (-13, 12, -9) premagale Jeseničanke. Tudi na drugem turnirju v Ljubljani jim karantene zaradi Covida-19 niso prizanašale, tako da so bile Kamničanke brez dveh igralk prve četverke, Leje Vidmar in Eve Albič, zato pa je bila z ekipo Ajda Hribar. V prvi tekmi so bile z 2:0 (19, 13) boljše od Krima I, z osvojeno točko pa so se morale zadovoljiti v tekmi proti Triglavu, ki je zmagal z 2:1 (-17, 20, -16).

  »Pohvaliti moram vse prisotne igralke za borbenost in željo, posebej pa je razveseljiv podatek, da je recimo naša druga četvorka do zdaj, vključno s kvalifikacijami, izgubila le en niz,« je svoje varovanke pohvalil trener Danijel Habjan.

  Za deklice Calcit Volleyja so v Ljubljani igrale: Ajda Hribar, Lina Alilović, Jana Golob, Kim Kokošar, ŽanŠon, Neja Železnik, Ronja Česen, Manca Sitar in Valeria Ruiz Campos.

  Eno tekmo manj so do zdaj v prvi ligi odigrali varovanci Jureta Sitarja, ki so na prvem turnirju, 8. januarja, premagali Kočevje z 2:0 (25, 5), s polovičnim uspehom pa so končali sobotni turnir. Brez boja so premagali Salonit Anhovo, proti KekoOpremi Žužemberk pa so izgubili z 1:2 (-17, 14, -16).

  V letošnji sezoni za dečke Calcit Volleyja igrajo: Miha Mihelič, Tim Berk Skok, Samo Vrbec, Bor Sprogar, Sergej Mijovski, Bor Vrtač, Ožbej Jamšek, Matevž Mihelčič, Anže Kimovec, Aljoša Kordič-Zamljen, Jakob Kurinčič in Lan Lukša.