Zmaga že prinaša prvo mesto po rednem delu Mevze

  Odbojkarice Calcit Volleyja so s tekmo manj še vedno na prvem mestu srednjeevropske lige, v kateri še niso izgubile. Najbližje jim je Vasas iz Budimpešte, s katerim se bodo drugič pomerile v sredo ob 20. uri v športni dvorani Kamnik. Zmaga kamniškim odbojkaricam že prinaša prvo mesto po rednem delu tekmovanja.

  V soboto so Calcitovke brez večjih težav, čeprav so izgubile tretji niz, v domačem prvenstvu premagale Krim. S 23 točkami se je izkazala Fatoumatta Sillah, s štirimi bloki Lucille Charuk.

  »Nimam česa komentirati, razen tega, da se je Krimu ta ‘koronski’ odmor bolj poznal, kot sem pričakoval in ni bil na ravni, kot smo ga pričakovali. Saj pravim, vse, z izjemo tretjega niza, je bilo z naše strani korektno odigrano,« je sobotno zmago na kratko komentiral Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki se zaveda, da bo sredina tekma z Vasasem najtežja v tem letu. Šele v tej tekmi bodo aktualne slovenske državne in pokalne prvakinje pravzaprav videle, kako je z njihovo trenutno pripravljenostjo po vseh težavah s karantenami.

  »Ne bom rekel, da bo šlo za tekmo za biti ali ne biti, kajti trenutno smo še vedno v vodstvu in ta tekma še ne bo odločala o končni uvrstitvi, saj je pred nami še zaključni turnir. Toda kljub temu vemo, s kom igramo, vemo, da je to derbi dveh ekip, ki trenutno vodita v Mevzi. Igramo doma in želimo to tekmo odigrati na najvišji možni ravni. Cilj so vsekakor tri točke.«

  Vasas je prejšnjo sredo doma izgubil z Mladostjo z 2:3, vendar to ne pomeni prav nič, kajti tudi v njihovi ekipi so imeli zdravstvene težave s Covidom-19.

  »Na tej tekmi sta manjkali dve njihovi igralki iz prve postave, zato se na to tekmo ne bi preveč oziral. Madžarsko ekipo dobro poznamo in je na prvi naši medsebojni tekmi v Budimpešti prikazala dobro igro. K nam bo prišla ekipa, ki je trenutno drugouvrščena v Mevzi, ima dobre možnosti, da se uvrsti v finale madžarskega pokala, trenutno je četrti v domačem prvenstvu, vendar s tekmo manj in majhnim zaostankom za drugim mestom. Res bomo morali iztisniti svoj maksimum, če bomo želeli prikazati dobro igro in se nadejati novih treh točk,« opozarja Rozman, ki se veseli tudi vrnitve nekaterih do zdaj poškodovanih igralk, Naje Boise in Ane Marije Vovk, manjka pa še najmlajša v ekipi, Mija Šiftar.

  »Ne želimo ničesar prehitevati, vse počasi prihaja na svoje mesto. Želimo pa si jih v čim krajšem času igralke spraviti v tekmovalni ritem, kajti na koncu bo pomembna prav vsaka od njih. Dobro pa je, da smo z njihovo vrnitvijo po daljšem času spet v polni zasedbi na treningih in to je tisto, česar sem najbolj vesel,« se vrnitve poškodovanih in obolelih igralk veseli trener Calcitovk.