Smrekarjeva četa do treh točk v Mariboru

    Za lepo presenečenje so v prvi tekmi 15. kroga 2. DOL za moške poskrbeli odbojkarji druge ekipe Calcit Volleyja, ki so v Mariboru s 3:0 (17, 12, 26) premagali Pro Volley, ki je bil pred tem krogom na tretjem mestu. Kamničani, ki bodo prihodnjo soboto v dvorani OŠ Stranje ob 17. uri gostili SIP Šempeter, so s 17 točkami ulovili National Žirovnico na sedmem mestu.

    Pred tekmo so bili mariborski odbojkarji, ki so še v igri najmanj za drugo mesto in s tem za dodatne kvalifikacije za uvrstitev v prvo ligo, veliko favoriti. Mladi Kamničani, ki so v Maribor prišli brez obolelega Nika Mujanovića, v letu 2020 še niso zabeležili zmage, toda že proti Žirovnici v prejšnjem krogu so bili v vseh treh nizih nespretni v končnicah. Toda proti Pro Volleyju so že v prvem nizu s servisi oddaljili nasprotnika od mreže, zelo dobro pa so tudi sprejemali. Deloval je tudi blok, tako da so nasprotniku brez večjih težav odvzeli uvodni niz.

    Urban Blaževič, Matija Lakner, Luka Lazar, Ambrož Poljanšek, Teo Podobnik, Marko Medved, ki je tokrat igral na mestu sprejemalca, in Mark Uršič na liberu so tudi v drugem nizu nadaljevali z odlično igro. Vodili so tudi že z 20:7 in že takrat je bilo jasno, da se bodo domov vrnili z najmanj točko. Čeprav so se v tretjem nizu Mariborčani le prebudili, so v končnici doživeli novo presenečenje. Pred vstopom v končnico so vodili z 20:15, vendar so jih Kamničani ulovili, v napeti končnici pa prišli do končne zmage.

    »Vso tekmo smo zelo dobro sprejemali in servirali, imeli pa smo tudi več blokov kot običajno. Prav vsi fantje si zaslužijo pohvale,« je po tekmi dejal trener Jernej Smrekar, ki je v Mariboru računal še na Miho Grahka, Žigo Konciljo, Roka Podbregarja in Nika Drnovška.