Zbrano od prve do zadnje točke

  Odbojkarice Calcit Volleyja si v zadnjih dveh sezonah niso priborile pravice nastopa na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, letos pa so spet med štirimi najboljšimi ekipami, ki bodo v soboto in nedeljo igrale na zaključnem turnirju v Novi Gorici. Dvakratne zmagovalke srednjeevropske lige bodo v soboto ob 16. uri v dvorani OŠ Milojke Štrukelj v prvem polfinalnem obračunu igrale z Jedinstvom iz Brčkega, v drugem, ob 19. uri, pa se bosta pomerila domači GEN-I Volley in Nova KBM Branik.

  Kamničanke so pred zaključnim turnirjem srednjeevropske lige v četrtek gostovale v Bekescsabi, kjer so na povratni tekmi osmine finala pokala Challenge še drugič izgubile z domačo ekipo, ki jo vodi slovenski trener Vasja Samec. Kaj veliko objokovanja po porazu v taboru Calcit Volleyja ni bilo, saj so si svojo priložnost za napredovanje otežile že na prvi tekmi, ko pred svojimi navijači niso osvojile niti niza.

  »Dejansko bi se dalo iz obeh tekem iztržiti več, žal v tem nismo uspeli, ampak to je zdaj za nami. Imamo manj kot 48 ur časa, da se pripravimo na tekmo z Jedinstvom. Tej tekmi se bomo zdaj popolnoma posvetili,« se s sobotnim obračunom z aktualnimi državnimi prvakinjami Bosne in Hercegovine že spogleduje Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric, ki so včerajšnjo noč prespale na Madžarskem. Zjutraj so odpotovale domov, zvečer pa imajo na sporedu še svoj zadnji trening pred zaključnim turnirjem v Novi Gorici.

  Toda, ali bo tako malo časa dovolj, da bodo v Novi Gorici dovolj sveže za težko tekmo z Jedinstvom? »Mislim, da bo dovolj svežine in da utrujenost v soboto ne bi smela biti kakršnakoli oteževalna okoliščina. Vse bo odvisno od nas samih,« odgovarja Rozman, ki je lahko zadovoljen s tem, da so zdaj vse njegove varovanke zdrave. Dejstvo je, da vse po preležanih boleznih še niso v najboljši pripravljenosti, bo pa zato motiv toliko večji. Tudi zato, ker jih je Jedinstvo premagalo v Kamniku, na tej tekmi je blestela njihova sprejemalka Andjelka Radisković, ki je tudi najbolj učinkovita igralka srednjeevropske lige. Na niz dosega po 5.02 točke, Jedinstvo pa ima v svojih vrstah tudi drugo najboljšo blokerko rednega dela tekmovanja, Ano Gajić. Na tretjem mestu je recimo Lucy Charuk.

  »Pomembno je, da imamo zdaj na treningih spet vse igralke in da lahko normalno delamo. Bolezen je pustila svoje posledice, vseeno pa upam, da bomo v Novi Gorici vseeno lahko igrali sproščeno in prikazali dobro igro. Vsi se bomo potrudili po maksimalnih močeh, čeprav se zavedamo, da bo Jedinstvo zelo neugoden nasprotnik, ki ima v svojih vrstah eno fantastično posameznico. Z njimi smo igrali dvakrat, v Brčkem smo zmagali, doma izgubili, med sabo se dobro poznamo, tako da kakšnih velikih skrivnosti ne bo. Bo pa treba odigrati resnično zbrano od prve do zadnje točke, če želimo priti do ugodnega izida,« pot do zmage vidi Rozman.

  Lani je prvo mesto v srednjeevropski ligi osvojil češki Olomouc, ki letos v tem tekmovanju ne igra. Z izjemo Jedinstva iz Brčkega so vse preostale tri ekipe zaključnega turnirja že slavile v srednjeevropski ligi. Pred zaključnim turnirjem so Novogoričanke ostale brez trenerja Tilna Kozamernika, s katerim so se v klubu razšli, medtem ko bo za Novo KBM Branik igrala Američanka Tessa Grubbs.

  Spored zaključnega turnirja v Novi Gorici

  Sobota, polfinale: Calcit Volley – Jedinstvo Brčko (16.00), GEN-I Volley – Nova KBM Branik (19.00).

  Nedelja: tekma za tretje mesto (16.00), finale (20.00).