Sezone še ni konec, prihajajo tekme za bron in pokal

  Odbojkarji Calcit Volleyja še niso pozabili na zapravljeno priložnost v polfinalu končnice Sportklub prve odbojkarske lige, ko so proti ACH Volleyu po zmagi v prvi tekmi v drugi vodili že z 2:0 v nizih, nato pa do konca polfinalne serije osvojili le še niz. Vendar sezone še ni konec, Kamničanom zdaj preostaja boj za končno tretje mesto, prva tekma s Salonitom bo na sporedu v soboto, 27. marca, ob 19. uri v Kanalu, in pokal Slovenije, v katerem se bodo v četrtfinalu pomerili z Merkur Mariborom.

  Čeprav je od tretje polfinalne tekme končnice državnega prvenstva minilo že nekaj dni, v kamniškem taboru še vedno premlevajo, zakaj so ostali brez finalnega nastopa. Toda hkrati se tudi zavedajo, da sezona še ni končana in da se bo treba zbrati za tekme za tretje mesto in pokalno tekmovanje.

  »V polfinalni seriji smo odigrali niz premalo. Mislim, da to veljam predvsem za sobotno tekmo, ko smo dva niza odigrali na vrhunski ravni, od tretjega naprej pa smo popolnoma popustili. Pa ne toliko na začetnem udarcu kot v bloku in obrambi. Nismo imeli več pozitivnega bloka za obrambo, še več, naš blok je nasprotniku služil, da je prihajal do točk. Slabo smo ga postavljali, naš timing je bil zgrešen. Če želiš zmagati, moraš delati side-avt, moraš imeti break-point, do tega pa lahko prideš le, če imaš blok, posledično tudi obrambo. Drugače se ne da zmagati na tekmi,« je o vzrokih, zakaj je v sobotni drugi tekmi prišlo do preobrata v škodo kamniške ekipe dejal njen trener Gregor Jerončič.

  V odločilni tretji tekmi so Kamničani tekmo sicer spet dobro začeli, za razliko od sobotne tekme pa so veliko več grešili še na servisu. Pustimo ob strani tudi nekatere sodniške odločitve, ki so tudi burile duhove v njihovih vrstah, zato bi bilo resnično dobrodošlo, če bi tudi vsaj v končnici državnega prvenstva tudi pri nas uvedli video challenge, ampak na koncu so si bili vendarle kamniški odbojkarji sami krivi, da bodo namesto v finalu končnice državnega prvenstva igrali za tretje mesto.

  »Najbolj pomembno bo, da čim prej resetiramo to, kar se nam je zgodilo v polfinalu končnice. Vedeli smo, v kaj se spuščamo v polfinalni seriji. Čeprav nekateri govorijo, da ACH Volley ni več na nekdanji ravni, ima ob nekaterih povratnikih in novih igralcih še vedno svojo kakovost. Kot rečeno, mi smo bili za niz prekratki, pokazali smo dva obraza, analiza o tem, zakaj je bil drugi toliko slabši, pa se bo delala ob koncu sezone. Pred nami so tekme za tretje mesto. Zavedamo se, da nam ne bo lahko, Kanalci se zagotovo ne bodo vnaprej predali, saj nimamo česa izgubiti, na drugi strani moramo mi narediti vse, da do konca sezone več ne izgubimo, kajti pred nami je še pokalno tekmovanje, kar mora biti nova motivacija za nas,« se trener Kamničanov zaveda, da sezone še ni konec.

  Čeprav so tudi Kanalci v polfinalu končnice ostali praznih rok, je v njihovem taboru veliko bolj mirno. Njihova pričakovanja tudi niso bila tako visoka, kot so bila kamniška in zagotovo bodo v boju za tretje mesto iskali svojo priložnost že na prvi tekmi. V letošnji sezoni so bili na vseh treh tekmah boljši odbojkarji Calcit Volleyja, sicer pa sta se ekipi v končnici za tretje mesto enkrat že pomerili. Leta 2014 so bili v dveh tekmah boljši Kamničani.

  Druga tekma za tretje mesto bo na sporedu v soboto, 3. aprila, morebitna tretja pa teden dni pozneje. Obe bosta v Kamniku.