Šeste z napornega turnirja v Olomoucu

  Članice so od petka do nedelje nastopile na močnem mednarodnem turnirju v Olomoucu na Češkem. Kamničanke se po zmagi in štirih porazih domov vračajo s šestim mestom. V tem tednu jih čakata še dve pripravljalni tekmi, obe z madžarsko ekipo UTE Budimpešta, v zadnjem vikendu v septembru pa bodo na turnirju za pokal Kamnika gostile Fatum Nyiregyhaza in zagrebško Mladost.

  V Olomoucu so Kamničanke odigrale pet težkih tekem. Rezultatsko morda niso bile tako uspešne, vendar so bile to njihove prve tekme v letošnji sezoni, pred turnirjem pa tudi niso veliko pozornosti namenjale sami igri. Na prvi tekmi turnirja so proti poljski ekipi Stal Mielec, izgubile z 1:3 (-18, 20, -23, -7). V prvih treh nizih so prikazale solidno igro, v četrtem pa so popustile na sprejemu, zatajile pa so tudi v napadu. Točke za kamniško ekipo so dosegle: Zala Zbičajnik 2, Katja Mihalinec 6, Ana Marija Vovk 10, Olivera Kostić 13, Eva Zatković 10, Lucy Charuk 8, Manja Jerala 1, Tina Kaker 9, igrale pa so še Leja Janežič ter Polona in Špela Marušič.

  V soboto so Kamničanke odigrale kar tri tekme. Najprej so v svoji skupini morale priznati premoč Prostejova. Češka ekipa, ki je nekaj let uspešno igrala tudi v ligi prvakinj, je v izenačenem dvoboju slavila s 3:2 (-20, 22, 24, -12, -13). Trener Gregor Rozman je na tej tekmi nekoliko premešal postavo, igrala ni Olivera Kostić, ki ima manjše težave z nohtom na nogi, točke za kamniško ekipo pa so prispevale: P. Marušič 12, Š. Marušič 2, Mihalinec 6, Vovk 6, Zatković 19, Jerala 11, Kaker 10.

  Tudi v drugi sobotni tekmi so morale priznati premoč češki ekipi. Domači Olomouc, ki bo v letošnji sezoni igral v ligi prvakinj, je bil boljši v vseh elementih igre, kar mu je prineslo zanesljivo zmago s 3:0 (21, 19, 20). Tokrat je bila v kamniški ekipi z 20 točkami najbolj razpoložena Mihalinčeva, točke pa so dosegle še Zbijačnik 1, Vovk 4, Zatković 9, Charuk 8 in Jerala 4.

  Naporno soboto so varovanke Gregorja Rozmana končale s tekmo za razvrstitev od petega do osmega mesta. Ob razigrani Mihalinčevi, ki je dosegla 24 točk, so s 3:1 (23, 22, -14, 24) premagale Duklo Liberec. Točke za Calcit Volley so prispevale še Zbijačnik 2, P. Marušič 1, Vovk 9, Zatković 15, Charuk 7, Jerala 4 in Kaker 9.

  Turnir v Olomoucu so Kamničanke končale s tekmo za končno peto mesto. V njej so že pošteno utrujene Calcitovke morale priznati premoč ekipi PVK Olymp Praga, ki je zmagala s 3:0 (15, 20, 19). Na svoji zadnji tekmi v Olomoucu so točke dosegle Zbičajnik 1, P. Marušič 1, Š. Marušič 1, Mihalinec 7, Vovk 6, Zatković 6, Charuk 6, Jerala 4 in Kaker 3.

  V soboto je bila aktivna tudi druga ženska ekipa Calcit Volleyja, ki je nastopila na turnirju v Grosuplju. Po zmagi nad domačinkami in porazoma proti GEN-I Volleyju in Celovcu so varovanke Aljoše Jemca turnir končale na četrtem mestu.